Βερναρδάκης: Η απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει την εκτελεστική εξουσία

Για θεσμική πληγή που άνοιξε με τη συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για μία δήλωση αντισυνταγματικότητας, αλλά αυτή η απόφαση ακυρώνει την εκτελεστική εξουσία με αποτέλεσμα την επέμβαση της μίας εξουσίας στην άλλη.

Ο κ. Βερναρδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 Fm», ανέφερε ότι η απόφαση θα γίνει, και πρέπει να γίνει, δεκτή, όμως συμπλήρωσε ότι δεν έχουμε μία απλή κρίση μίας διάταξης.

«Η απόφαση ακυρώνει τη δυνατότητα του κράτους να ρυθμίζει το τηλεοπτικό τοπίο», τόνισε, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει αταλάντευτα τη διαδικασία για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και υπογράμμισε πως «η απόφαση του ΣτΕ δεν κάνει νομική ερμηνεία, αλλά ενσωματώνει ένα πολιτικό επιχείρημα».

Ερωτηθείς για τις εκκρεμότητες με τους δανειστές, απάντησε ότι δεν υπάρχουν «στα κομμάτια» της δημόσιας διοίκησης, ενώ αναφερόμενος στο νομοσχέδιο της κινητικότητας επεσήμανε ότι είναι απολύτως εθελοντική και με όρους πλήρους διαφάνειας, λαμβάνοντας υπόψη, αφενός τις ανάγκες των εργαζομένων, αφετέρου τις ανάγκες των υπηρεσιών.

Όπως σημείωσε κ. Βερναρδάκης, λόγω των αποχωρήσεων, περίπου 400.000 δημοσίων υπαλλήλων από το 2010 και μετά, δεν υπάρχουν υπεράριθμοι υπάλληλοι στο Δημόσιο, αντιθέτως το Δημόσιο είναι υποστελεχωμένο.

Επίσης, υποστήριξε ότι αν και η κινητικότητα είναι ένα τεχνικό θέμα έγινε εργαλείο πολιτικής στρέβλωσης. «Είχαμε ένα πελατειακό κράτος… και γραφειοκρατικό σύστημα αποσπάσεων και μεταθέσεων, που απαιτούσε εσωτερικό γρηγορόσημο για να γίνει η όποια μετακίνηση», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Διαβάστε επίσης:

Η απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά και όλες οι αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το τηλεοπτικό τοπίο μετά την απόφαση του ΣτΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.