Βερναρδάκης: Εάν τεθεί θέμα δυσπιστίας για το Μακεδονικό υπάρχουν προϋποθέσεις για άλλη πλειοψηφία και με βουλευτές των ΑΝΕΛ

“Υπάρχουν προϋποθέσεις και δυνατότητες να δημιουργηθεί μια άλλη κυβερνητική πλειοψηφία, με βουλευτές και από τους ΑΝΕΛ, αν τεθεί θέμα δυσπιστίας με άξονα το Μακεδονικό”, τόνισε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 κάλεσε τη ΝΔ «να καταθέσει πρόταση μομφής πριν από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και θα δούμε τι θα γίνει. Η στάση που θα κρατήσει κανείς στη Βουλή για το Μακεδονικό δημιουργεί ένα πλαίσιο δεσμεύσεων για το κάθε κόμμα και θα επηρεάσει μακροχρόνια την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον κ. Βερναραδάκη, “με το Μακεδονικό δεν ταλανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλοι οι υπόλοιποι. Η ΝΔ θα πει κάτι για τον κίνδυνο δημιουργίας Μεγάλης Αλβανίας ή θα βλέπουν τον Ζάεφ στα καφενεία και θα κάνουν σαχλαμαρίτσες; Αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει θεσμική επικοινωνία της ΝΔ με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ και το κρατούν μυστικό» πρόσθεσε.

«Οι εκλογές είναι λογιστική εκκαθάριση του τι έχει συμβεί το προηγούμενο διάστημα. Το ΚΙΝΑΛ, με τον τρόπο που πολιτεύεται σήμερα, δείχνει ότι πολύ δύσκολα θα μπει σε ένα προοδευτικό μέτωπο. Οι μικρότεροι σχηματισμοί εξαερώνονται και κινούνται είτε προς τον έναν είτε προς τον άλλο πόλο. Με την καταδίκη της συμφωνίας των Πρεσπών και του νόμου Κατρούγκαλου το ΚΙΝΑΛ δείχνει ξεκάθαρα με ποιον θέλει να συνεργαστεί» είπε ο υπουργός Επικρατείας.

«Υπάρχουν διαφοροποιήσεις στους ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος έχει εγκλωβιστεί σε μια αδιέξοδη -νομίζω- θέση, δεν πιστεύω ότι θα ρίξει την κυβέρνηση”. Τόνισε ότι “δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κοπούν οι συντάξεις» τόνισε, ενώ σημείωσε ότι η εικόνα της ΕΡΤ δεν τον ικανοποιεί παρόλο που κατά τη γνώμη του αυτό δεν συνιστά πολιτικό θέμα. Τέλος κατέληξε λέγοντας πως οι δημοσκοπήσεις τα τελευταία χρόνια διαψεύδονται συνεχώς και υποστήριξε ότι θα διαψευστούν στην κάλπη.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.