Βερναρδάκης: Χάσαμε κυρίως τα μεσαία και μικροαστικά κοινωνικά στρώματα

“Χάσαμε ένα κομμάτι της ευρύτερης περιφέρειας του προηγούμενου εκλογικού μας σώματος, κυρίως στα μεσαία και μικροαστικά κοινωνικά στρώματα. Εκεί αναπτύχθηκε μεγάλη πολιτική δυσφορία, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πολιτικές ελάφρυνσής τους, όπως οι αναλογικές ασφαλιστικές εισφορές. Όμως, είναι γεγονός ότι και στη δική μας περίοδο συνεχίστηκε η οικονομική τους συμπίεση. Υποτιμήσαμε αυτή τη δυσφορία” τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης σε συνέντευξή του στο “Έθνος”.

Ερωτώμενος εάν υπήρξαν επικοινωνιακές αστοχίες σημείωσε ότι “είναι γνωστό ότι τα εκλογικά αποτελέσματα δεν είναι απότοκα «επικοινωνίας» αλλά κοινωνικών και οικονομικών διεργασιών, και μάλιστα βαθύτερων χρονικά. Η «επικοινωνία» μπορεί να βελτιώσει ή να επιβαρύνει κάποιες τάσεις, όχι όμως να τις διαμορφώσει. Ας μην υποκύπτουμε στον μεταμοντερνισμό. Είναι δείγμα αφόρητης ανεπάρκειας σε κριτική σκέψη μια μετάθεση από «πραγματικό» στο «επικοινωνιακό»”.

Σχετικά με τα δημοσκοπικά δεδομένα που είχε ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι “η εκτίμησή μας πράγματι, ήταν ότι η διαφορά μας από τη ΝΔ θα ήταν μικρότερη. Έχω, μάλιστα, την εντύπωση ότι πολλές συμπεριφορές του εκλογικού σώματος διαμορφώθηκαν την τελευταία στιγμή”.

Επιπλέον, ο κ. Βερναρδάκης υποστήριξε ότι θα είναι δύσκολο να αντιστραφεί η εικόνα αλλά όχι ακατόρθωτο και τόνισε ότι “η ελληνική κοινωνία θα κληθεί να επιλέξει αν θα συνεχίσει στον δρόμο μιας μεταμνημονιακής δίκαιης ανάπτυξης, για όλους/-ες ή αν αντίθετα θα εφαρμοστούν πολιτικές λιτότητας και συρρίκνωσης κοινωνικών δικαιωμάτων”.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.