Βενιζέλος:Η ανεργία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα

Βενιζέλος:Η ανεργία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα 

 

Τα γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή, Ηλία Κικίλια και τους αντιπροέδρους, Εμ. Κοντοπάνο και Παν. Καρέλλα. 

Ο κ. Βενιζέλος συνοδευόταν από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Πάρι Κουκουλόπουλο και τους υπεύθυνους παρακολούθησης κυβερνητικού έργου, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαπα.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό το ολοκληρωμένο, φιλόδοξο πρόγραμμα για την ανάσχεση της ανεργίας που έχουμε υποβάλει, γιατί το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι η ανεργία, ιδίως για τις οικογένειες που είναι σε κατάσταση απόλυτης ανεργίας, γιατί δεν έχουν κανένα εργαζόμενο μέλος», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Έχουμε ως στόχο να στηρίξουμε 500.000 υφιστάμενες θέσεις εργασίας, σε κλάδους της ελληνικής οικονομίας που αυτή τη στιγμή είναι σε δύσκολη, οριακή θέση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι «πρέπει να περάσουμε τον «κάβο» αυτού του εξαμήνου γιατί είμαστε πριν από τη φάση των θετικών ρυθμών ανάπτυξης και έχουμε άμεση ανάγκη από 200.000 θέσεις προσωρινής απασχόλησης στους Δήμους με την κοινωφελή εργασία, στους φορείς της λεγόμενης κοινωνικής εργασίας, στον κοινωνικό τομέα, και βέβαια σε ορισμένες θέσεις μαθητείας στον ιδιωτικό τομέα».

«Έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε τα αναγκαία κεφάλαια, περίπου 1,3 δισ. ευρώ, και χαίρομαι γιατί, όπως με διαβεβαίωσε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, εδώ στον Οργανισμό υπάρχει πλήρης διοικητική και επιχειρησιακή ετοιμότητα να εφαρμοστούν τα προγράμματα αυτά. Με απλό, αντικειμενικό, αδιάβλητο τρόπο, ώστε να έχουμε κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτέλεσμα», κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ