Βενιζέλος: Προκαλεί θεσμικό τρόμο η δήλωση του Προέδρου του ΣτΕ – ΒΙΝΤΕΟ

«Η στάση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης με προβληματίζει  και με διεγείρει, διότι εδώ υπάρχει ένα θεσμικό πρόβλημα τεράστιο. Δεν μπορεί να γίνονται δηλώσεις του τύπου «διασφαλίσαμε τις αποδοχές μας», γιατί είναι σαν να γίνεται μία «συναλλαγή», ότι σας διασφαλίζω τις αποδοχές για να δείτε τη φιλική είναι η κυβέρνηση απέναντι στη Δικαιοσύνη, όταν εκκρεμούν πολύ συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή του Συντάγματος», τόνισε ο κ.Βενιζέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Έχω μείνει άναυδος από τις δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας», συμπλήρωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Και μόνο η φράση ότι υποχρέωση του δικαστηρίου είναι να αφουγκράζεται την κοινωνία προκαλεί θεσμικό τρόμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος, σχετικά με τις δηλώσεις του Νίκου Σακελλαρίου, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση των Ανώτατων Δικαστών με τον Πρωθυπουργό.

Και συνέχισε: «Είναι αδιανόητο να λέγεται ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η ανεξαρτησία και η ηρεμία του δικαστή όταν δικάζει ως ολομέλεια,  31 δικαστές, την ουσία της υπόθεσης, άρα απέχω να δικάσω επειδή υπάρχει κλίμα βαρύ, αλλά δικάζω τα ασφαλιστικά μέτρα. Δικάζω τις αιτήσεις αναστολής με πέντε δικαστές, συνεχώς υπό πίεση».

Διαβάστε επίσης:

Βασιλική Θάνου: Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό – ΒΙΝΤΕΟ

Ο διάλογος του Προέδρου του ΣτΕ με τους δημοσιογράφους και το μήνυμα για τις παραιτήσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Τσίπρας στους δικαστές: Δεν θα γίνει μείωση στα μισθολόγια σας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ