Βενιζέλος: Ο Τσοχατζόπουλος συρρίκνωσε το ΠΑΣΟΚ

Της Άννας Κανδύλη 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των «χρυσών μισών», με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου συρρίκνωσε τα ποσοστά του κόμματος. 

Σε ερωτήσεις της υπεράσπισης ο κ.Βενιζέλος απάντησε: 

Κοτσαλής(συνήγορος Τσοχατζόπουλου) :  Έχει αποδεδειγμένη ενοχή; 

Βενιζέλος: Μα τι λέτε; Μιλάμε μεταξύ καθηγητών Νομικής. Το συμβάν είναι μόνο η άσκηση ποινικής δίωξης το 2012. 

Κοτσαλής(συνήγορος Τσοχατζόπουλου) : Αν ξέρατε όλα αυτά θα είχατε άλλη στάση στην εξεταστική; Τον υπερασπιστήκατε τότε

Βενιζέλος: Βέβαια θα είχαμε άλλη στάση. Το βρίσκετε λίγο ότι βρισκόμαστε εδώ σήμερα, εγώ, ο Σημίτης; Κατηγορούμενος κορυφαίο στέλεχος, μάρτυρες ένας πρωθυπουργός, ένας πρώην αντιπρόεδρος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Είναι λίγο πολιτικά, ηθικά, επικοινωνιακά για το ΠΑΣΟΚ; 

Άκης: ….ΠΑΣΟΚ 

Κοτσαλής(συνήγορος Τσοχατζόπουλου) : Σας αιφνιδίασε; Μπορεί να ήταν επικοινωνιακά στημένη επίθεση;

Βενιζέλος: Δυστυχώς δεν αιφνιδιάστηκα. Επίσης λυπήθηκα πάρα πολύ και λυπάμαι πάρα πολύ…. Δεν ξέρω τι έγινε με την προηγούμενη ηγεσία…..

Παγορορόπουλος (συνήγορος Άκη) : Η κατηγορία λέει πως επέλεξε τα ΤΟΡ για να δωροδοκηθεί.

Βενιζέλος: Δεν γνωρίζω αν κάποιος έχει δωροδοκηθεί για τα ΤΟΡ. Αλλά για την επιλογή, αυτά είναι ικανοποιητικά και σωστά επελέγησαν. Όμως επαναλαμβάνω άλλο η σκοπιμότητα της σύμβασης και άλλο πιθανές δωροδοκίες. Δηλαδή μπορείς να έχεις μια νόμιμη συναλλαγή με παράνομες πράξεις. Μπορεί να υπάρξει κρυστάλλινη ανάθεση αλλά να υπάρξουν δωροδοκίες πριν ή μετά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ανέφερε ότι «πίσω από κάθε σκάνδαλο στην Ελλάδα, υπάρχει μιά γερμανική εταιρία. Τα στελέχη τους θέλουν να υπάρχει δωροδοκία, γιατί και αυτοί αποσπούν ποσοστό», υπογράμμισε δε πως την ίδια φράση έχει πει και στον Γερμανό Πρόεδρο.

Σε ερωτήσει του συνηγόρου του Γιάννη Σμπώκου ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε πως “Δεν είναι κακό να πάρεις τα ΤΟΡΜ1, ηταν σωστή επιλογή. Κακό είναι να πάρεις μίζες για αυτά…Είναι άλλα πράγματα αυτά τα δύο”.

“Δεν νομίζω ότι σε αυτά τα θέματα πρέπει να υπάρχει εμπλοκή συζύγων ή παιδιών. Όποιος έχει την υπογραφή έχει την πολιτική και ποινική ευθύνη. Δυστυχώς στη σφαίρα της πολιτικής ευθύνης υπάρχει και συλλογική ευθύνη.  Αλλά θα σας πω ότι ενώ με την ανάληψη τις προεδρίας ανεβήκαμε 7 μονάδες και είχαμε προσδοκία να είμαστε δίπλα στη ΝΔ, τις χάσαμε στις εκλογές του 2012, με τη σύλληψη και την επικοινωνιακή καταιγίδα πέσαμε τελικά ως κόμμα, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.  

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Σημίτης: Διαφωνούσε με τη μείωση δαπανών ο Άκης – Του είχα εμπιστοσύνη

Βενιζέλος στη δίκη Τσοχατζόπουλου: Δωροδοκία μπορεί να συμβεί σε όλα τα επίπεδα

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ