Βενιζέλος: Καταγγέλλετε και γλείφετε τους δανειστές ταυτοχρόνως – ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καταγγέλλει και γλείφει ταυτόχρονα τους δανειστές. 

Αναφερόμενος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είπε: “Δεν έχουμε μια κραυγαλέα περίπτωση πολιτικής και ηθικής ανακολουθίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να καταγγέλλουν τη χρήση του μέσου της ΠΝΜ ως αντιπολίτευση και να κάνουν εντατική εφαρμογή ως κυβέρνηση. Έχουμε κάτι παραπάνω, έχουμε ωμό θεσμικό κυνισμό που θέτει βαθύ πρόβλημα ηθικής της δημοκρατίας”.  “Έχουμε ένα νέο υβρίδιο και ΠΝΜ και κατεπείγουσα νομοθετική διαδικασία”, πρόσθεσε.

“Δεν φοβάστε τίποτα, δεν λογαριάζετε τίποτα” τόνισε ο κ. Βενιζέλος,  “Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα είναι η ίδια η παράταση του μνημονίου με την υπογραφή του κ. Βαρουφάκη χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση ερήμην της βουλής”.

“Θεωρείτε ότι κάνετε μια πράξη αντίστασης επειδή με την ΠΝΜ συγκεντρώνετε τα ταμειακά διαθέσιμα όλων των φορέων στην ΤτΕ, δηλαδή επιβάλλετε εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό. Αναγκαστικό δάνειο έχει γίνει το 1921 επί Γεωργοπαπαδάκου λίγο πριν από την μικρασιατική καταστροφή όταν κόπηκαν στη μέση τα νομίσματα”, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

“Γιατί είστε ενθουσιασμένοι. Πιστεύετε ότι κάνετε πράξη αντίστασης κατά του κ. Σόιμπλε ή του κ.Ντράγκι; Συμμορφώνεστε με αυτό που έχει γίνει στις επιταγές της τρόικας” είπε κάνοντας λόγο για ανόητη πράξη υποταγής και όχι πράξη αντίστασης.

“Είναι εισιτήρια που κόβετε για να μπορεί ο κ. Τσίπρας για να συνομιλεί με τη Μέρκελ. Και εμείς το κάναμε πολύ συχνά. Αλλά εσείς δεν θέλετε ούτε καν να βλέπετε την τρόικα, δεν αφήνετε το athens Group να μπει στα υπουργεία όμως τώρα δεν χρειάζεται γιατί οι ταμειακές ροές ελέγχονται από την ΤτΕ και μπορεί κανείς ηλεκτρονικά να βλέπει τι γίνεται. Αποκαλύψατε τα πάντα στην τρόικα”, υπογράμμισε.

Η χώρα, είπε, παραπαίει τρεις μήνες, χωρίς σχέδιο και χρονοδιάγραμμα. “Η διελκυστίνδα βδομάδα-βδομάδα, να νομίζουμε ότι κερδίζουμε ενώ χάνουμε χρόνο; Μέχρι που θα πάει μέχρι το απόλυτο ταμειακό αδιέξοδο; Πως θα γυρίσετε τα λεφτά; Από τη ροή των δημοσίων εσόδων; Και αν υπάρχει υστέρηση; Από τις δόσεις που θα μας δώσουν οι ξένοι που δεν τις θέλαμε ενώ τώρα εκλιπαρούμε να τις πάρουμε, έστω μια προστάτζα; Και ποιους εκλιπαρούμε τους πραξικοματίες; Διότι μας στηρίζει η ΕΚΤ αυξάνοντας κατά 70 δισ το ELA τους τελευταίους μήνες και ταυτόχρονα τους λέμε ότι κάνουν πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης με τις τράπεζες και όχι με τα τανκς. Και τους καταγγέλλουμε και τους γλείφουμε ταυτοχρόνως. Μια εικόνα παραλογισμού” επισήμανε.

 “Οι ωφελημένοι της σκληρής στάσης των δανειστών είστε εσείς. Εμείς έχουμε πληρώσει με αίμα τη συνέπεια να σωθεί η χώρα. Δυστυχώς ή ευτυχώς θα δικαιωθούμε. Ο ένας τρόπος θα ήταν να προσχωρήσετε πανηγυρικά στην πολιτική μας, κανονικά θα έπρεπε να ζητήσετε συγγνώμη για όσα έχετε πει και κάνει. Αυτό είναι το σωστό και το ασφαλές για τη χώρα και είναι και η δικαίωσή μας.

Η άλλη επιλογή είναι η καταστροφή της χώρας. Δεν θέλουμε να δικαιωθούμε επειδή θα καταστραφεί η χώρα, αλλά επειδή έστω και την τελευταία στιγμή θα καταλάβετε τα ψέματα και τις ψευδαισθήσεις. Δεν θέλουμε συγγνώμη από εμάς, από τον ελληνικό λαό που έχει ακούσει και έχει δεχθεί τα ψέματα σας και εξαπατήθηκε πολιτικά. Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα.Θα μπορούσατε να κλείσετε τη διαπραγμάτευση αν δεν είχατε εσωτερικό πρόβλημα. Δεν την κλείνετε γιατί υπάρχει πρόβλημα όχι με τους έξω, αλλά με τους μέσα, με εσάς τους ίδιους”, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

 

 

 Διαβάστε επίσης

Κεγκέρογλου: Το ξύλο που έφαγε ο Βαρουφάκης αφορά στη χώρα – ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση και επίθεση κατά του Βαρουφάκη στο Eurogroup – Όλες οι δηλώσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιογράφος του Bloomberg: Ψάχνοντας μελανιές πάνω στον Βαρουφάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ