Βενιζέλος: “Δραματικές οι εξελίξεις στην Ουκρανία”

Βενιζέλος: “Δραματικές οι εξελίξεις στην Ουκρανία”

 

Να προστατευτεί η ασφάλεια των πολιτών της Ουκρανίας και να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για δημοκρατικές λύσεις δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι ραγδαίες και δραματικές. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να διαφυλαχθεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, να προστατευτεί η ασφάλεια των πολιτών και να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για δημοκρατικές λύσεις, συναινετικές, ευρείας αποδοχής, στις οποίες να μετέχουν όλες οι δυνάμεις της χώρας. Η χώρα αυτή είναι πολύ σημαντική για την Ευρωπαϊκή ήπειρο».

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εξωτερικών, τόνισε ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να  γίνει το πεδίο μίας τυφλής γεωπολιτικής σύγκρουσης αλλά η αφορμή και το έναυσμα για μία άλλη προσέγγιση διεθνοπολιτική που είναι σύμφωνη με τις Ευρωπαϊκές αρχές αλλά που λαμβάνει υπόψη την δυναμική και των διεθνών συσχετισμών.

«Η Ελληνική Προεδρία συνεργάζεται πολύ στενά με την Ύπατη Εκπρόσωπο,  την κ. Cathy Ashton, που ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, είμαστε στη διάθεσή της και θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες τη στιγμή που πρέπει, γιατί έχουμε διαμορφώσει τις προϋποθέσεις της αξιοπιστίας μας, σε σχέση με όλους τους εταίρους. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί πρέπει, ταυτόχρονα με τις ευρωπαϊκές προτεραιότητες, να έχουμε στο μυαλό μας και τις δικές μας Εθνικές προτεραιότητες, που είναι απολύτως συμβατές με τις ευρύτερες Ευρωπαϊκές και Δυτικές», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ