Βενιζέλος: Αν δεν υπάρξει αλλαγή η χώρα οδηγείται στην καταστροφή

«Η χώρα οδηγείται στην καταστροφή, αν δεν υπάρξει αλλαγή σκηνικού πολιτικού, αντιλήψεων κοινωνικών και κινητοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων» υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο Focus Fm.

«Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι το χρέος που λέει ο κ. Τσίπρας, το οποίο έχει αντιμετωπιστεί από το 2012. Λέει ότι είναι το χρέος για να μην πει πως εμείς έχουμε υποχρέωση να αλλάξουμε τα του οίκου μας. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι στην Ελλάδα. Δεν είναι στους πιστωτές μας, δεν είναι στους δανειστές μας, οι οποίοι φταίνε επειδή εμείς δανειστήκαμε» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι «αυτές οι θεωρίες της συνωμοσίας, οι θεωρίες ότι πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι,  και εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα, αυτές οι θεωρίες είναι που έχουν φέρει τη χώρα σε αδιέξοδο. Και τώρα η κατάσταση είναι πάρα πολύ κακή.  Και δεν είναι κακή λόγω τηλεοπτικών αδειών και λόγω ΣτΕ. Είναι κακή και επικίνδυνη οικονομικά».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις τηλεοπτικές άδειες και τις εξελίξεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Αυτό που συμβαίνει στο ΣτΕ, με το οποίο ασχολούμαι εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, είναι πρωτοφανές. Το ΣτΕ, από τη σύστασή του, έχει διαμορφώσει μία παράδοση, έχει μία ιστορία πολύ βαριά και έχει ασχοληθεί κατά καιρούς με πολύ σημαντικές υποθέσεις, πολιτικά ευαίσθητες, κοινωνικά κρίσιμες, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί πρόβλημα σε σχέση με δημόσιες δηλώσεις, σε σχέση με το κλίμα  ή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ποτέ δεν έγινε μία δημόσια συζήτηση, με δημόσιες δηλώσεις του ίδιου του δικαστηρίου δια του Προέδρου του. Άρα έχει πολύ μεγάλη σημασία να σεβόμαστε την παράδοση, και έχει πολύ μεγάλη σημασία να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι  υπάρχει τέτοια επιρροή προς το δικαστήριο  από αυτά που συμβαίνουν στον πολιτικό στίβο ή στην κοινωνία» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος.

Διαβάστε επίσης:

Η οργή του Πάγκαλου για τις μειώσεις στη σύνταξή του

Ο Πολάκης “πυροβολεί” τις δημοσκοπήσεις

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ