Βενιζέλος: “Ακροδεξιο-αριστερή”… κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον Βήμα FM 99,5 με αφορμή την υπόθεση της διαρροής της συνομιλίας ΤόμσενΒελκουλέσκου. Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως «η διάσταση που πήρε το θέμα δεν ωφελεί τη χώρα», ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ακροδεξιο-αριστερή», που με «φούμαρα» έχει «δηλητηριάσει τον τρόπο σκέψης ενός μεγάλου ποσοστού του ελληνικού λαού».

Ο κ. Βενιζέλος συγκεκριμένα ανέφερε: «Η διάσταση που πήρε το θέμα σίγουρα δεν ωφελεί τη χώρα μας, σίγουρα δεν ωφελεί τους έλληνες πολίτες, την οικονομία, το κλίμα το οποίο υπάρχει, που είναι ένα κλίμα απαισιοδοξίας και μιζέριας» είπε για την υπόθεση της διαρροής, υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει στη συνομιλία αυτή τίποτα δεν το ξέρουμε, τίποτα που δεν το ξέρει η κυβέρνηση, τίποτα που δεν θα έπρεπε να το έχει καταλάβει προ πολλού η κυβέρνηση».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση, σημειώνοντας πως η εκτίθεται η χώρα σε μία διεθνή συζήτηση «περί του εάν είμαστε ασφαλής χώρα, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα ή μια χώρα στην οποία ο καθένας μπορεί να κάνει υποκλοπές τηλεφωνικές και να τα δημοσιεύουν μετά αυτά τα WikiLeaks».

Τόνισε, επίσης, ότι «εάν η κυβέρνηση θεωρούσε ότι υπάρχει ένα ντοκουμέντο, έστω στα WikiLeaks, το οποίο επιτρέπει να θέσει με σκληρούς όρους κάποια θέματα στο ΔΝΤ, αυτό έπρεπε να γίνει με τρόπο επίσημο, θεσμικό και όχι με δημόσιες ανακοινώσεις, διότι μετά έδωσε την ευκαιρία ο πρωθυπουργός στην κ. Λαγκάρντ να του απαντήσει με πάρα πολύ αυστηρό και επικριτικό τόνο και να του θέσει ένα πάρα πολύ αυστηρό πλαίσιο», το οποίο είναι το πλαίσιο των συζητήσεων με τους θεσμούς.

Ερωτηθείς εάν αναμένονται πολιτικές εξελίξεις ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Πολιτικές εξελίξεις προέρχονται είτε επειδή χάνεις την εμπιστοσύνη των βουλευτών σου είτε επειδή πια οι δημοσκοπήσεις είναι τέτοιες που καταγράφουν μια δυσαρέσκεια γιγαντιαία της κοινωνίας. Θα δούμε ποια θα είναι τα μέτρα και τι θα ψηφιστεί, δεν έχουμε ησυχάσει. Κάθε μέρα, υπάρχει μια νέα απειλή για φόρους και περιορισμό των συντάξεων. Έχουμε μπει ξανά σε ένα κλίμα 2010, εν έτει 2016. Μεγάλο κατόρθωμα, δηλαδή, της αντιμνημονιακής, προοδευτικής, ετερόκλητης και ακροδεξιο-αριστερής κυβέρνησης!»

Διαβάστε επίσης:

Η Τagesspiegel βλέπει την ΕΥΠ πίσω από την υποκλοπή της συνομιλίας Βελκουλέσκου – Τόμσεν

Die Zeit: Το ΔΝΤ δεν εμπιστεύεται Τσίπρα και Ευρωπαίους δανειστές

Bild: Το ΔΝΤ πιέζει την Μέρκελ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.