Βελόπουλος: Ότι παραβιάζει τα σύνορα είτε θα βυθίζεται είτε θα καταρρίπτεται – Τι είπε για την Αγία Σοφία

Το θέμα της κεφαλαιαγοράς είναι ανύπαρκτο στην Ελλάδα υποστήριξε στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την “εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών και την σύγχρονη αγορά κεφαλαίου” ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

“Δεν υπάρχει χρηματιστήριο. Έχουν φύγει όλες οι μεγάλες εταιρείες. Πήγαν στην Βουλγαρία ή στην Τουρκία και έμειναν εδώ κάποιες εταιρείες όπως η Foli Folie, η Creta Farm, λαμόγια δηλαδή, που κατέκλεψαν τον ελληνικό λαό. Η πολιτεία μάλιστα προσέφερε και κάποια βοήθεια σε αυτές τις εταιρείες. Έβαλαν πλάτη και κάποια πολιτικά πρόσωπα. Επειδή όμως μιλάμε και για τουρισμό και τον χαρακτηρίζουμε βαριά βιομηχανία, θα ήθελα να μου πείτε πόσες τουριστικές εταιρείες είναι στο χρηματιστήριο. Καμία. Δεν έχουν υπόσταση, δεν έχουν επάρκεια, δεν έχουν αυτάρκεια για να είναι χρηματιστηριακές. Αντίθετα έχουμε εποικίσει στην Βουλγαρία 1.200 εταιρείες, μεγάλες, ελληνικές, οι οποίες έφυγαν από την Ελλάδα λόγω της υπερφορολόγησης. Τις υπερφορολόγησαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα το ξανακάνετε εσείς. Εγώ λοιπόν ξέρετε τι θα έκανα; Θα έλεγα σε όσες εταιρείες είναι στην Βουλγαρία να επιστρέψουν στην Ελλάδα και θα τους προσέφερα 1% μείωση φόρου. Αυτές οι εταιρείες τζιράρουν 6 δισ. ευρώ. Γιατί να μην βρίσκονται εδώ; Είναι απλό”, είπε ο κ. Βελόπουλος κι πρόσθεσε: “Στην Ελλάδα οι Α.Ε. είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις. Και αυτό συμβαίνει γιατί ποτέ το Ελληνικό κράτος δεν προώθησε την έρευνα και δεν βοήθησε μια εταιρεία να αναπτυχθεί πραγματικά. Το φωνάζω ξανά και ξανά. Το μέλλον μας είναι ζοφερό. Είπα στον πρωθυπουργό για τα παιδιά στο ΑΠΘ. Μπορεί να τους βοηθήσει ώστε να οργανωθεί μια βιομηχανία πρότυπο και να έχουμε εξαγωγές αλλά και δικά μας οπλικά συστήματα. Αυτή την στιγμή νοικιάζουμε οπλικά συστήματα από το Ισραήλ (και καλά κάνουμε) αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε δικά μας”.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αναφέρθηκε στο θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και γενικότερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ έκανε λόγο για “διαχρονικό έγκλημα στα εθνικά θέματα”.

“Βλέπω αυτές τις ημέρες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να τσακώνονται για το θέμα της Αγ. Σοφίας. Μα αυτό είναι ένα διαχρονικό έγκλημα που οφείλεται στις δικές τους πολιτικές. Και για να δείτε πόσο δίκιο έχω θα σας πω ότι υπάρχει δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ από το 2002, που αναφέρει ότι ο τότε υπουργός εξωτερικών, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, με δική του προφορική εντολή, είπε στο συμβούλιο του ΝΑΤΟ να μην ασκηθεί βέτο στην μετονομασία των στενών των Δαρδανελίων σε Τουρκικά στενά. Και πριν από το 2002 είχαμε το επεισόδιο στα Ίμια, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε την πολιτική της «μη αντίδρασης» που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις. Εδώ και δεκαετίες κάνετε λάθη. Όλοι”, ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι οι πιέσεις της ΕΕ προς την Τουρκία δεν θα έχουν αποτέλεσμα γιατί η Τουρκία δεν θέλει να είναι ευρωπαϊκή χώρα και γιατί οι μεγάλες οικονομίες της ΕΕ έχουν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και δεν επιθυμούν να την πιέσουν.

“Επειδή όλοι μιλάμε για την Ευρώπη και όλοι περιμένετε ότι η ΟΥΝΕΣΚΟ και η ΕΕ θα μας σώσουν, θα ήθελα να σας πω ότι δεν γίνεται να επικαλούμαστε έναν από μηχανής Θεό. Είναι λάθος. Η Γαλλία είχε υποστηρίξει ότι δέχθηκαν την Γερμανία στους κόλπους της ενωμένη Ευρώπης, γιατί στόχος ήταν να την αναμορφώσουν και να την κάνουν καλύτερη. Και εδώ και χρόνια άκουγα τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να λένε το ίδιο για την Τουρκία. Ότι δηλαδή η Τουρκία έπρεπε να γίνει μέλος της ΕΕ για μπορούμε να την ελέγχουμε. Μα οι Τούρκοι δεν θέλουν να είναι Ευρωπαίοι. Θέλουν να παίρνουν τα χρήματα της ΕΕ αλλά να συμπεριφέρονται ως ασιατική χώρα. Αφού δεν θέλουν. Με το ζόρι θα τους κάνουμε;”, είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε: “Το ύψος του εμπορικού ισοζυγίου Τουρκίας – Ιταλίας; 19,7 δισ. ευρώ το 2017. Το 2018 η Τουρκία ήταν ό καλύτερος πελάτης της Ιταλικής στρατιωτικής βιομηχανίας. Το εμπορικό ισοζύγιο Τουρκίας – Γερμανίας: είναι 35,9 δισ. ευρώ και υπάρχουν 80.000 τουρκο-γερμανικές εταιρείες. Το εμπορικό ισοζύγιο της Βρετανίας με την Τουρκία φθάνει τα 18,8 δισ. ευρώ. Οι ευρωβουλευτές σας, την ημέρα που ο Ερντογάν ανακοίνωνε ότι η Αγία Σοφία μετατρέπεται σε τζαμί, είχαν το θράσος να πουν «ναι» στην βοήθεια ύψους 500 εκατ. ευρώ προς την Τουρκία. Μόνο η Ελληνική Λύση είπε «όχι». Μην περιμένετε από κανένα να μας βοηθήσει. Μην περιμένετε από κανένα να πει κακή κουβέντα για την Τουρκία. Μόνοι μας ήμασταν, μόνοι είμαστε και μόνοι θα παραμείνουμε”.

Στη συνέχεια ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στο χθεσινό περιστατικό με τα τουρκικά αλιευτικά στη Μύκονο και απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση “γιατί δεν έχει κάνει αλιευτικές ζώνες”.

“Από το 1981 μας ζητά η ΕΕ να ορίσουμε αλιευτικές ζώνες και καμία κυβέρνηση δεν το κάνει. Και η ημερομηνία τελειώνει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, Τούρκοι, Μαροκινοί, Αλγερινοί να ψαρεύουν στο Αιγαίο όπως θέλουν. Και εμείς θα καθόμαστε τη Μύκονο να πίνουμε καφέ και να βλέπουμε τα τουρκικά αλιευτικά να κόβουν βόλτες. Κάντε το τώρα! Κάντε κάτι! Σταματήστε να εγκληματείτε εις βάρος των αλιέων. Οι Τούρκοι θεωρούν το Αιγαίο τσιφλίκι τους”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι απαραίτητο να κηρύξουμε ΑΟΖ μονομερώς και μετά να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία. Να κάνουμε νέες συμμαχίες. Αυτές γίνονται με βάση τα συμφέροντα. Να κάνουμε συμμαχίες με χώρες εχθρικές προς τον Ερντογάν. Βγήκαν οι Παλαιστίνιοι (οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ) και πανηγύριζαν γιατί ο Ερντογάν έκανε τζαμί την Αγ. Σοφία. Εγώ θα έβγαινα την ίδια μέρα και θα αναγνώριζα επίσημα το Ισραηλινό κράτος. Σταματήστε τα τηλεοπτικά κανάλια από το να δείχνουν τουρκικά σήριαλ. Προχωρήστε σε άμεση αναστολή της λειτουργίας των τζαμιών στα Δωδεκάνησα. Σφραγίστε τα παράνομα τζαμιά. Μην βιάζεστε να φτιάξετε το τζαμί στον Βοτανικό το Σεπτέμβριο. Αφήστε το για το 2023. Δεν θα ήταν άσχημο επίσης να κάνουμε την οικία του Κεμάλ Ατατούρκ μουσείο σφαγής των Ελλήνων του Πόντου. Διακόψτε την λειτουργία του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή. Κλείστε το”, είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Καταλήγοντας ο κ. Βελόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άρση του εμπάργκο στην Ρωσία “που ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ελληνικών ροδάκινων”, όπως είπε ενώ πρότεινε την λήψη οικονομικών αντίμετρων κατά της Τουρκίας, διευκρινίζοντας ότι δεν μιλά για εμπάργκο.

“Προχωρήστε σε φυτο-υγειονομικούς ελέγχους σε προϊόντα που εισάγονται από την Τουρκία και επιβάλλετε δασμούς. Ο Ερντογάν επέβαλε δασμούς στα εισαγόμενα προϊόντα και εμείς ξοδεύουμε κάθε χρόνο 2 δισ. σε εμπορεύματα που έρχονται από την Τουρκία. Να επιβάλουμε αντίμετρα. Κλείστε του Κήπους να μην περνούν τα τουρκικά φορτηγά, κάνετε ελέγχους στους δρόμους, καθυστερήστε τους. Δημιουργήστε τους πρόβλημα στην οικονομία τους. Η Τουρκία πονά στην οικονομία της. Και είναι ντροπή να υπάρχουν Έλληνες επιχειρηματίες σήμερα οι οποίοι έχουν ακόμα τα εργοστάσιά τους στην Τουρκία. Ο κ. Βορίδης, ας προχωρήσει σε διακοπή της εισαγωγής αλιευμάτων από την Τουρκία. Οι Τούρκοι ψαράδες πιάνουν τα ψάρια στο Αιγαίο, στα δικά μας νερά και μετά εμείς κάνουν εισαγωγή τα δικά μας ψάρια και τους πληρώνουμε. Ασκήστε βέτο στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της Τουρκίας. Ο Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ιμάμης που θα τελεί την λειτουργία στην Αγ. Σοφία είναι Βόσνιος. Ξέρετε γιατί το κάνει αυτό; Είναι σημειολογικό. Θέλει να κάνει τη νέα οθωμανική αυτοκρατορία. Αυτό είναι το όνειρό του. Αυτά δυστυχώς είναι επαναλαμβανόμενα λάθη. Και όταν τα λάθη επαναλαμβάνονται αυτός που τα κάνει είναι είτε βλαξ είτε επικίνδυνος. Συγκαλέστε συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Είναι ανάγκη να ορίσουμε τις κόκκινες γραμμές μας. Θέστε τέλος στην πολιτική του κατευνασμού. Ότι παραβιάζει τα ελληνικά σύνορα είτε θα βυθίζεται είτε θα καταρρίπτεται”, κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.