Βελόπουλος: Να προετοιμαστούμε για πολύμηνο πόλεμο νεύρων από την Τουρκία – ΒΙΝΤΕΟ

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος επεσήμανε πως “σε σαράντα πέντε χρόνια, από τη Μεταπολίτευση έως σήμερα έχουν γίνει 190 φορολογικοί νόμοι. Μία χώρα που έχει κάνει 190 φορολογικά νομοσχέδια, δηλαδή 4,2 φορολογικούς νόμους τον χρόνο δεν είναι χώρα, δεν είναι κράτος. Η πολυνομία βολεύει μόνο τους δικηγόρους και τους λογιστές. Βολεύει τους ανθρώπους που θέλουν να βρουν παράθυρα για να κάνουν τη δουλειά τους. Ένα νομοσχέδιο χρειάζεται, να το έχει ο επενδυτής σαν μπούσουλα για τα επόμενα χρόνια. Πώς θα έρθουν εδώ επενδυτές”, είπε και πρόσθεσε αναφερόμενος στα μέτρα προστασίας της πρώτης κατοικίας: “Μιλάτε για την πρώτη κατοικία. Μα δεν έχετε λύσει κανένα πρόβλημα”, πρόσθεσε και συνέχισε: “Αντιδικείτε με την αντιπολίτευση για τους πλειστηριασμούς, αλλά στην ουσία θέλετε απλώς να τους μεταθέσετε χρονικά, όχι να τους αποτρέψετε. Έρχεστε και κάνετε ελεημοσύνη στους Έλληνες, λες και δίνετε χρήματα από την τσέπη σας. Μα ο Έλληνας, η Ελληνίδα, δεν θέλει ελεημοσύνη. Δουλειά θέλει για να βγάζει λεφτά και να πληρώνει τα χρέη του. Μην αντιδικείτε για το ποιος έκανε τα μεγαλύτερα ή τα περισσότερα λάθη”.

Ο κ. Βελόπουλος είπε ότι στο σχέδιο νόμου υπάρχουν και θετικές διατάξεις τις οποίες, όπως ανέφερε, το κόμμα του θα ψηφίσει, τόνισε όμως ότι στο σύνολό του δεν έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα.

“Εμείς περιμέναμε από το υπουργείο να πει ότι αίρεται το εμπάργκο στη Ρωσία, ώστε να ανοίξει η αγορά και να πουλήσουμε τα οπωροκηπευτικά μας. Επίσης, θα μας πείτε κάτι για τα ελλείμματα; για την ύφεση; Γιατί κάθε φορά ο υπουργός οικονομικών έλεγε και άλλο νούμερο ύφεσης. Είχε πει για 4%, για 5%, για 8%, για 12%, για 19% για 25%. Πόσο είναι τελικά;”, διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ενώ επανέλαβε τις επιφυλάξεις του για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

“Μην μιλάτε για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, η οποία μας βοήθησε να πάρουμε επιχορηγήσεις. Αυτό δεν είναι επιχορήγηση. Γιατί πολύ απλά στο ποσό προσθέσατε τα ΕΣΠΑ και τα δάνεια. Λέτε πολλά ψέματα και τα λέτε μαζεμένα”, υποστήριξε. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης συνέχισε αναφερόμενος στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων σημειώνοντας: “Πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν πολύμηνο πόλεμο νεύρων από την Τουρκία. Από τις αμερικανικές εκλογές τον Νοέμβριο θα κριθεί το τι θα γίνει”, είπε ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε: “Χρονικός ορίζοντας θα είναι οι αμερικανικές εκλογές. Ο Τραμπ στηρίζει τον Ερντογάν. Αν εκλεγεί κάποιος άλλος από τον Τραμπ, Τουρκία και Ερντογάν χάνουν τα ερείσματά τους. Αυτός ο χρονικός ορίζοντας είναι σημαντικός για τα εθνικά μας θέματα. Και λέει ο πρωθυπουργός ότι το μόνο θέμα που συζητά είναι η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ, την ίδια ώρα που οι άλλοι φέρνουν στο τραπέζι άλλα 10 θέματα. Επικαλείστε το διεθνές δίκαιο για διάλογο όταν η Τουρκία δεν το δέχεται το διεθνές δίκαιο. Άρα τι θα συζητήσουμε; Επίσης, οι Τούρκοι ζητούν στον διάλογο να τεθεί και το τουρκολυβικό σύμφωνο. Τι διάλογο λοιπόν θα κάνουμε μαζί τους;”, ανέφερε.

Ο κ. Βελόπουλος άσκησε κριτική στον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού λέγοντας: “Βγαίνει στα κανάλια και λέει ότι το τουρκικό πλοίο BARBAROS είναι στην Κύπρο, η οποία είναι ανεξάρτητο κράτος. Είναι δυνατόν να το λέει αυτό; Δεν αφορά η Κύπρος την Ελλάδα; Μα η ελληνική ΑΟΖ ακουμπά στην κυπριακή”.

Πρόσθεσε δε ότι “να πω και στον ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψει τη νεολαία του. Εδώ κινδυνεύουμε από την Τουρκία και αυτοί πάνε και οργανώνουν κάμπινγκ στον Γράμμο; Δεν έχουμε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε; Είναι δυνατόν αυτή την περίοδο να καλλιεργείτε εμφυλιοπολεμικό κλίμα;”, διερωτήθηκε ο κ. Βελόπουλος και κατάληξε: “Κλείνοντας να πω ότι είναι σημαντικό να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ και να πραγματοποιηθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει πολιτικό ρίσκο υπογραφής μιας εθνικής προδοσίας σε σχέση με την Τουρκία. Πήραμε παράταση ένα μήνα από τους Τούρκους για να συρθούμε σε έναν διάλογο”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ