Βελόπουλος: Δεν είμαστε από αυτούς που θα πούμε “όχι” στο νομοσχέδιο για τα εισοδήματα – Ζήτησε εθνικό πένθος για τους πιλότους του Canadair

Ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν ξεκαθάρισε ρητά την στάση της Ελληνικής Λύσης στο νομοσχέδιο για την «ενίσχυση του εισοδήματος» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαστε από αυτούς που θα πούμε “όχι”, αλλά έχουμε άλλη φιλοσοφία κύριε Χατζηδάκη». «Η Ελλάδα πρέπει να ξαναγίνει μεγάλη και ισχυρή», οι «Έλληνες υπερήφανοι…αυτό αξίζουν. Ελάτε στη λογική μας και θα κερδίσετε κι εσείς και θα κερδίσει και η Ελλάδα», είπε στην ομιλία του ο Κυριάκος Βελόπουλος, απευθυνόμενος σε όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου.

«Έρχεται ένας δύσκολος αν όχι επώδυνος χειμώνας» αλλά «η κυβέρνηση θριαμβολογεί, ότι έχουμε, λέει, έναν από τους χαμηλότερους πληθωρισμούς στην Ευρώπη», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.  Ο κ. Βελόπουλος τόνισε ότι από τον Μάρτιο του 2022 είχε μιλήσει για την «ακρίβεια και την πείνα που έρχεται». Σημείωσε ότι το ζήτημα «της πείνας» θέλει ιδιαίτερη προσοχή λόγω της «τεράστιας ακρίβειας» αλλά και της «έλλειψης προϊόντων», καθώς όπως είπε «θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο χάσμα». Επίσης, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για αυτό το θέμα ειδικά, «της πείνας και της ακρίβειας που έρχεται ολοταχώς».

Οι ήρωες πιλότοι

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ωστόσο άρχισε την ομιλία του μιλώντας για τους δύο ήρωες πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, που χάθηκαν στην Κάρυστο, όταν συνετρίβη το Canadair με το οποίο προσπαθούσαν να σβήσουν την φωτιά.
«Πού είναι η πολιτική ευθύνη από το πολιτικό προσωπικό της χώρας;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στη Βουλής. «Εν ώρα καθήκοντος δύο “πολεμιστές” έχασαν τη ζωή τους», τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος και επισήμανε την ανάγκη να κηρυχθεί η χώρα σε τριήμερο εθνικό πένθος. «Πού είναι η ευθύνη και η ενσυναίσθηση που πρέπει να διακατέχει μια κυβέρνηση;» σχολίασε. «Θεωρούμε έστω και αργά η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να κηρύξουν εθνικό πένθος, έστω και τώρα για τα δύο αυτά παλικάρια, νεαρά παιδιά, “πολεμιστές”. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει μια υπεύθυνη κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Ενίσχυση εισοδήματος, των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».
Ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση «σκορπίζει εκατομμύρια και δεν κάνει κανένα έργο πρόληψης» και ότι «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στη νότια Ευρώπη που μοιράζεΙ τα ποσά για την πυροπροστασία, κατά 70% στην καταστολή και κατά 30% στην πρόληψη». «Αυτό γίνεται για να κάνει 90 εκατομμύρια ευρώ απευθείας αναθέσεις η Περιφέρεια Αττικής, στις υδροφόρες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ