Βασίλης Σπανάκης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση κοντά στα Άτομα με Αναπηρία»

Την διαρκή και ενεργή μέριμνα της κυβέρνησης, του υπουργείου Εσωτερικών και του ιδίου, προς τους εργαζόμενους και τους 250 ωφελούμενους από 2,5 ετών και άνω των 10 δομών που λειτουργεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», σε δήμους του νότιου τομέα, μετέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος, με αφορμή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Βασίλης Σπανάκης από Πέραμα: Δεν υπάρχουν Δήμοι πρώτης και δεύτερης ταχύτητας

«Είναι υποχρέωσή μας να διασφαλίσουμε στα ‘Ατομα με Αναπηρία μέτρα για την ένταξη και συμμετοχή τους στην κοινωνική, στην επαγγελματική, αλλά και στην οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας μας, όπως ρητά προβλέπει το Σύνταγμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σπανάκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο (δημαρχείο) Δήμου Παλαιού Φαλήρου, παρουσία και του δημάρχου Ιωάννη Φωστηρόπουλου. Ο κ. Σπανάκης συνεχάρη την πρόεδρο του συλλόγου Κατερίνα Γιαννακοπούλου και εξήρε το έργο και τις δραστηριότητες που εκτελούνται εδώ και 29 χρόνια από τα μέλη, τους επιστημονικούς συνεργάτες, τους εργαζομένους και τους εθελοντές. Επισήμανε ότι «Σύσσωμη η Κυβέρνηση, έχει αποδείξει εμπράκτως τον σεβασμό” προς τα ‘Ατομα με Αναπηρία με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων και την υλοποίηση νομοθετικών ρυθμίσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους και την προσβασιμοτητα τους σε όλους τους τομείς. «Προτεραιότητα για εμάς» είπε ο κ. Σπανάκης «αποτελεί η επί ίσοις όροις ένταξη των μαθητών με αναπηρία στην εκπαίδευση, καθώς τα σχολεία αποτελούν τον θεμέλιο λίθο της ανάπτυξης και της προόδου των μαθητών».

Στο σημείο αυτό, ο υφυπουργός Εσωτερικών ανέφερε την ψήφιση του νόμου 5143 του 2024, με τον οποίο «εξασφαλίστηκε για το τρέχον σχολικό έτος ότι οι μαθητές, μεταξύ των οποίων και οι μαθητές με αναπηρία, θα μετακινούνται δωρεάν από την κατοικία τους προς το σχολείο με μισθωμένα οχήματα της Περιφέρειας, καθώς δόθηκε η δυνατότητα στις Περιφέρειες να προβαίνουν στη μίσθωση οχημάτων σε περιπτώσεις άγονων διαγωνισμών. Αντίστοιχη, επίσης, πρόβλεψη υπάρχει για τη μετάβαση των παιδιών από και προς τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία. Με τον τρόπο αυτό» υπογράμμισε ο υφυπουργός «διασφαλίζεται ότι οι μαθητές αυτοί θα έχουν ίσες ευκαιρίες να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα, να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αλλά και να κοινωνικοποιηθούν ομαλά».

Σημειώνεται ότι η πορεία του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» ξεκίνησε το 1996 όταν μια ομάδα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων -από το χώρο της ειδικής αγωγής- θέλησε να συμβάλλει στην αποδοχή της διαφορετικότητας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σε μια Ελλάδα τελείως διαφορετική από τη σημερινή. Με σθένος και αγάπη όλα αυτά τα χρόνια σχεδίασαν και πραγματοποίησαν πλήθος προγραμμάτων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αυτισμό και νοητική αναπηρία με στόχο την ψυχοκοινωνική εξέλιξη, την αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση και την πλήρη ένταξή τους σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, στηρίζοντας παράλληλα την οικογένειά τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ