Βαρβιτσιώτης στον Realfm: Οι προσπάθειες για παράνομη είσοδο στη χώρα, αποτρέπονται σε θάλασσα και ξηρά

“Αυτή τη στιγμή η πίεση η οποία δεχόμαστε στα σύνορά μας από τις προσφυγικές ροές είναι μάλλον πιο χαλαρή σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο”, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Ιωσήφ Καλαμαράκη.

“Αυτή τη στιγμή δεν είναι η μεταξύ μας σχέση το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα στην τουρκική πολιτική σκηνή. Οποιεσδήποτε προσπάθειες για την παράνομη είσοδο στη χώρα μας από παράνομους μετανάστες ή ακόμα και από πρόσφυγες αποτρέπονται στη θάλασσα όπως απετράπη στη ξηρά. Όπως δείξαμε στη διάρκεια αυτής της κρίσης στον Έβρο ότι η Ελλάδα έχει σύνορα και τα φυλάει με αντίστοιχο τρόπο, σήμερα το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό κάνουν τις ενέργειες τους στο Αιγαίο ώστε να μην περνάει τη θάλασσα μεγάλος αριθμός παράνομων μεταναστών”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε:

“Έχουμε πει ότι κλείνουμε τα σύνορά μας. Τα κλείνουμε για υγειονομικούς λόγους αυτή ήταν και η πρώτη μας απόφαση. Τα κλείσαμε τα σύνορά μας γιατί δεν θέλουμε να υπάρχει διασπορά του κορονοϊού. Κλείσαμε τα σύνορά μας διότι αυτή τη στιγμή έχουν ανασταλεί όλες οι διαδικασίες της παροχής ασύλου στη χώρα. Σε αυτή την αναστολή θα υπάρξει παράταση ανάλογη με τα μέτρα του περιορισμού της κυκλοφορίας και με τα μέτρα τα περιοριστικά τα οποία έχουμε στη χώρα”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ