Βαρβιτσιώτης στον Realfm για Σαμαρά: Εντυπωσιάζομαι με τους όψιμους φιλοβασιλικούς

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση που έκανε για τον Αντώνη Σαμαρά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ο Αντώνης Σαμαράς στο λαϊκό προσκύνημα

«Δεν καταλαβαίνω την έννοια “φλερτάρω” με αυτό το κομμάτι. Με την έννοια ότι το θέμα έχει λυθεί. Δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορούμε να συζητάμε, ότι πολιτικά είναι σε εκκρεμότητα. Τώρα ότι κάποια στελέχη αποφάσισαν να βρεθούν εκεί και να αποτίσουν φόρο τιμής, νομίζω ότι αποτελεί προσωπική τους απόφαση», είπε αρχικά ο κ. Βαρβιτσιώτης, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση υπαναχώρησε από την αρχική της θέση και ότι «φλερτάρει» με αυτό το κομμάτι με αφορμή την παρουσία «γαλάζιων» στελεχών στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Όταν η Κάτια Μακρή του επισήμανε ότι μεταξύ των στελεχών της ΝΔ που έδωσαν το «παρών» ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μετέβη με την σύζυγό του στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, στη Μητρόπολη Αθηνών, για το προσκύνημα της σορού του τέως βασιλιά, απάντησε: «Να σας πω την αλήθεια, εντυπωσιάζομαι για τους όψιμους φιλοβασιλικούς».

ΚΥΣΕΑ: Παράταση στη θητεία του Κωνσταντίνου Φλώρου – Ποιοι είναι οι νέοι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ

Για τον Κωνσταντίνο Φλώρο

«Δεν καταλαβαίνω την κριτική ότι ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μπορεί να είναι εκβιαζόμενος από την ελληνική κυβέρνηση. Το βρίσκω εξωφρενικό. Είναι ένα πρόσωπο που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Είναι ένας άνθρωπος, στο πρόσωπο του οποίου ο Έλληνας πολίτης βλέπει έναν Έλληνα αξιωματικό που με σθένος, με εργατικότητα, με παρρησία αντιμετωπίζει στο ύψος των περιστάσεων την τουρκική προκλητικότητα. Και το κάνει καθημερινά. Επί της αρχηγίας του, οι Ένοπλες δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε ένα πολύ μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο δεν γίνεται όπως παλιά. Δεν γίνεται επιλογή εταιρειών που θα προμηθεύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά γίνεται μέσα στο πλαίσιο στρατηγικών,  διακρατικών συμφωνιών. Και ο κ. Φλώρος είναι ένας από τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

«Άρα είναι ένας αξιωματικός που αυτοδίκαια κερδίζει την παράταση της θητείας του στο συνταγματικό όριο,  του τέταρτου χρόνου, μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ  Και είναι μια απόφαση που θα πρέπει να αγκαλιάσουν σύσσωμος ο ελληνικός λαός και οι πολιτικές δυνάμεις», τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ