Βαρβιτσιώτης στον Realfm: Δεν νομίζω ότι τώρα η Τουρκία μπορεί να παίζει επικοινωνιακά ειδικά μετά το sofagate

“Η τουρκική θέση, η οποία δεν γίνεται δεκτή από την διεθνή κοινότητα και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα, είναι να πάμε σε μια λύση δύο κρατών. Αυτή η λύση έχει ουσιαστικά προβλήματα. Το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει αποφασίσει ότι η λύση στην Κύπρο πρέπει να είναι μια λύση διζωνικής, κοινοτικής ομοσπονδίας. Παράλληλα, είναι εκτός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης” δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σχολίασε ότι “ουσιαστικά αυτό που ζητάμε είναι οι δύο πλευρές να βρίσκονται σε έναν διάλογο και συζήτηση και να μην βρίσκονται αντιμέτωπες στο πεδίο μέσα από διάφορες κινήσεις ερευνητικών ή πολεμικών σκαφών. Αυτό είναι κάτι που έχει ζητήσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση με όλες τις αποφάσεις αλλά είναι κάτι που ζητάμε και εμείς. Ζητάμε έμπρακτη αποκλιμάκωση στις μεταξύ μας σχέσεις, πράγμα το οποίο θα μπορέσει να ανοίξει αυτό το παράθυρο στον διάλογο και στη συζήτηση”.

“Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή η Τουρκία μπορεί να παίζει επικοινωνιακά, ιδιαίτερα δε στην Ευρώπη, όταν μετά το #sofagate, φαίνεται ότι οι μετοχές της Άγκυρας και στο επικοινωνικό επίπεδο έχουν πέσει πολύ χαμηλά. Νομίζω είναι η περίοδος στην οποία η Τουρκία πρέπει να επιδείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τηρώντας το ευρωπαϊκό κεκτημένο και επιστρέφοντας με ειλικρίνεια στο τραπέζι του διαλόγου, πράγμα που είναι άλλωστε και το ζητούμενο όλων αυτών των διαδικασιών” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ