Βαρβιτσιώτης στον Realfm 97,8: Οι τουρκικές απειλές είναι εσωτερικής κατανάλωσης

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παραχώρησε συνέντευξη στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου σχετικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

“Ο μεγάλος κερδισμένος από αυτή την διάσκεψη ήταν το ίδιο το ΝΑΤΟ, διευρύνεται, αποκτά μέλη τα οποία ούτε φανταζόμασταν πριν από μερικά χρόνια ότι θα μπορούσαν να γίνουν μέλη” σχολίασε αρχικά.

“O δεύτερος κερδισμένος από αυτή την σύνοδο του ΝΑΤΟ είναι το πνεύμα συνεργασίας και ειρήνης και στο Αιγαίο. Αν διαβάζουμε καλά τα αποτελέσματα της συνάντησης Ερντογάν – Μπάιντεν, είναι ότι μεταφέρθηκε το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θέλουν γαλήνη στην περιοχή, το δεύτερο είναι ότι άνοιξε ξανά δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Άγκυρα, ο οποίος είχε διακοπεί το προηγούμενο διάστημα. Αυτό είναι θετικό για εμάς” πρόσθεσε.

“Προχωράμε σε ένα έντονο εξοπλιστικό πρόγραμμα έπειτα από χρόνια απουσίας από εξοπλιστικά προγράμματα, που πολλές φορές παρήγαγαν περισσότερα σκάνδαλα παρά άμυνα για να είμαστε ειλικρινείς” είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης. “Σήμερα υλοποιούμε βασικές απαιτήσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις για την επόμενη 20ετία” συμπλήρωσε.

“Άρα έχουμε το περιθώριο να βρεθούμε στα επόμενα χρόνια εξοπλισμένοι ως αστακοί για να μην μπορεί κανένας Ερντογάν ή διάδοχός του να λέει αυτά που λέει “θα σας πετάξουμε στη θάλασσα” ή “μια βουτιά είστε”, “όπως το κάναμε στο παρελθόν θα το ξανακάνουμε”, να ξέρουν οι Έλληνες πολίτες ότι όλες αυτές οι απειλές είναι μόνο απειλές εσωτερικής κατανάλωσης και δεν προκαλούν καμία διεθνή ανησυχία στη χώρα. Είναι μια στρατηγική επιλογή, δέχομαι την κριτική αλλά νομίζω ότι ο ελληνικός λαός προτιμά να κοιμάται ήσυχος το βράδυ ξέροντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι καλά εξοπλισμένες παρά το αντίστροφο” περιέγραψε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ