Βαρβιτσιώτης στον Realfm 97,8: Οι ομογενείς σήμερα θα ζούσαν αν δεν είχε ξεκινήσει η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή δήλωσε ότι “σε κάθε συζήτηση χρειάζονται δύο για να χορέψουν τον χορό του διαλόγου, δεν ξέρω ποια είναι πραγματικά η διάθεση της ρωσικής πλευράς. Αν υπάρχει διάθεση ενός ουσιαστικού διαλόγου ή μιας καθυστέρησης. Δεν συνοδεύεται όμως από την προϋπόθεση του διαλόγου που είναι εκεχειρία”.

“Θεωρούμε ότι ο κ. Πούτιν αυτή τη στιγμή αποτελεί ο ίδιος και τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται απειλή για το σύστημα ασφάλειας στην Ευρώπη. Θα σας πω χαρακτηριστικά ότι με έχει σοκάρει η ευκολία με την οποία χρησιμοποιεί λεκτικά μέχρι σήμερα το πυρηνικό του οπλοστάσιο. Το ΝΑΤΟ το αξιολογεί όπως όλοι που το ακούμε, ως μια σοβαρή εξέλιξη από την πλευρά της ρωσικής ηγεσίας” τόνισε.

Ερωτηθείς για τους νεκρούς ομογενείς και τις δηλώσεις της ρωσικής πρεσβείας απάντησε “υπάρχουν όχι μόνο οι αποδείξεις αλλά και η ουσία της υπόθεσης, οι άνθρωποι αν δεν είχε ξεκινήσει η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, σήμερα θα ζούσαν. Δεν υπάρχει αμφιβολία, η χρήση πυρών μέσα σε κατοικημένες περιοχές και πόλεις, δεν κινδύνευαν οι άνθρωποι την περασμένη Δευτέρα. Κινδύνευσαν τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην Ουκρανία”.

“Ο κατάλογος των ρωσικών τραπεζών που είχαν μπει στο καθεστώς των κυρώσεων ήδη από το πρώτο πακέτο, ήταν αυτές που φαίνεται ότι χρηματοδοτούν τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Αυτές είναι που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα των μέτρων” σχολίασε για τα μέτρα της ΕΕ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ