Βαρβιτσιώτης στον Realfm 97,8: Μικρός αριθμός μετεγκατάστασεων δεν θα λύσει το πρόβλημα – Τι είπε για τον πλωτό φράχτη

“Θα μείνω σε αυτό που έχει πει ο κ. Δένδιας και η υπόλοιπη κυβέρνηση ότι αυτή τη στιγμή οτιδήποτε είναι δυνατόν να διεθνοποιήσουμε τις θέσεις μας, να αποκτήσουμε σχέσεις κατανόησης με άλλους παίκτες της περιοχής. Αυτό έκανε και ο Πρωθυπουργός χθες στην επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στον Realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε για τις δηλώσεις περί συνεκμετάλλευσης “εγώ νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι οι δηλώσεις για να δείξουμε απέναντι στην Τουρκία δύο πράγματα, πρώτον ότι έχουμε μια διάθεση να χαμηλώσουν οι τόνοι και γι’αυτό γίνεται η προσπάθεια για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και δεύτερον ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα, η οποία στερείται όλων των διπλωματικών εφοδίων επειδή αυτή τη στιγμή πχ η Τουρκία έχει μία σχέση καλύτερη από το παρελθόν με τη Ρωσία ή έχει μια απευθείας επαφή στον λευκό Οίκο. Δεν αρκούν μόνο αυτά για να ανατραπούν οι διεθνείς συσχετισμοί”.

“Μικρός αριθμός μετεγκαταστάσεων δεν θα μας λύσει το πρόβλημα, θα μας λύσει το πρόβλημα από τη στιγμή που η Ευρώπη θωρακιστεί. Θα ήθελα να πω ότι ανεξάρτητα με το πώς αισθάνεται ο καθένας απέναντι στην ιδέα του πλωτού φράχτη, το γεγονός ότι βγήκε αυτή η είδηση στην Ευρώπη και προκάλεσε ενδιαφέρον δείχνει ότι η ελληνική κυβέρνηση κάπως αλλάζει τη στάση της απέναντι σε αυτό που είχαμε ζήσει που ήταν η διευκόλυνση των ανεξέλεγκτων ροών” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ