Βαρβιτσιώτης στον Realfm 97,8: Η Ελλάδα δεν αφήνει αναπάντητη καμία τουρκική πρόκληση

«Καμία από τις τουρκικές προκλήσεις δεν μένει αναπάντητη. Η Ελλάδα δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω. Θεωρούμε υποχρέωσή μας, για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, να απαντάμε με κάθε τρόπο σε ανιστόρητες προκλητικές δηλώσεις και πράξεις, που προσβάλλουν ή δημιουργούν προϋποθέσεις προσβολής της εθνικής μας κυριαρχίας» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι, όπως επισημαίνει και η επιστολή, η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης δεν νομιμοποιείται να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες, ενώ και το ίδιο το περιεχόμενο της Συμφωνίας παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Απαντώντας στις τουρκικές αιτιάσεις για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός επανέλαβε ότι ο στρατός βρίσκεται στα νησιά όχι για να απειλήσει την Τουρκία αλλά, αντίθετα, για να αμυνθούμε απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, το casus belli και την αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Ταυτόχρονα, διεμήνυσε ότι η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση στο πεδίο, είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι ήταν το 2020, πολύ καλύτερα εξοπλισμένη και με ισχυρότερες διεθνείς συμμαχίες. «Η χώρα μας έχει καταστεί πολύ σημαντικός εταίρος τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για τις ΗΠΑ στην περιοχή, πράγμα που αθροίζει στο αμυντικό της οπλοστάσιο», πρόσθεσε.

Τέλος, ερωτώμενος για το πρόβλημα της ακρίβειας, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι η κυβέρνηση παίρνει τους τελευταίους εννέα μήνες συστηματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης, όπως ενδεικτικά τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, το καλάθι του νοικοκυριού, την αύξηση του κατώτατου μισθού, τα επιδόματα σε όσους έχουν ανάγκη, την αποκλιμάκωση της φορολογίας. «Προσπαθούμε να τιθασεύσουμε τον πληθωρισμό στα είδη πρώτης ανάγκης και θα κάνουμε οτιδήποτε άλλο είναι δυνατό», κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ