Βαρβιτσιώτης: Αυτούς διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Σε ενενήντα μέρες, η Κυβέρνηση έχει κάνει όργιο τοποθετήσεων και διορισμών συγγενών και φίλων. Επιβάλλει την αναξιοκρατία, το νεποτισμό και ένα βαθύ κομματικό κράτος», ανέφερε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε παρέμβασή του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις».

 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε στη δημοσιότητα τα παρακάτω ονόματα:

Α) Διορισμοί Συγγενών:

·         Η Εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη,  διόρισε στο γραφείο του ΥΕΘΑ, Π. Καμμένου, την κόρη και την γραμματέα της. Συγκεκριμένα:

·         Με το (Φ.470.1/87/192359/Σ,150/06,04,2015) διορίζεται η θυγατέρα της κυρίας Χρυσοβελώνη στο Υ.ΕΘ.Α (Παπαδοπούλου Μχαέλα – Ιωάννα του Κωνσταντίνου).

·         Με το (Φ 470.1/71/192142/Σ.108/16.03.2015) διορίζεται ως ειδική συνεργάτης   στο πολιτικό γραφείο ΥΕΘΑ, η γραμματέας του πολιτικού γραφείου της, κυρία Κορομηλά –Βαλσαμή).

 

 

Β)Διορισμοί φίλων και κομματικών στελεχών

 

Μετά την τοποθέτηση του Γιώργου Ρωμανιά στο Υπουργείο Εργασίας, με προσωπική παρέμβαση του Π. Καμμένου, από την πρώτη εβδομάδα της νέας Κυβέρνησης, ακολούθησε μια καταιγίδα διορισμών φίλων και κομματικών στελεχών:

 

Tο εν λόγω άρθρο αναφέρει:

 «Στα πολιτικά γραφεία του Πρωθυπουργού, αντιπροέδρων της Κυβέρνησης και υπουργών επιτρέπεται η ανάθεση καθηκόντων ειδικού συμβούλου για ορισμένο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα αντικείμενα, καθ’ υπέρβαση του οριζόμενου ανώτατου αριθμού ειδικών συμβούλων και συνεργατών. Οι ειδικοί σύμβουλοι του προηγουμένου εδαφίου προσλαμβάνονται με αντίστοιχες αποφάσεις του Πρωθυπουργού, αντιπροέδρων της κυβέρνησης ή των αρμοδίων υπουργών και δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Οι ειδικοί αυτοί σύμβουλοι υπηρετούν εθελοντικά και δεν λαμβάνουν μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή, εκτός των οδοιπορικών τους».

Με τη  ρύθμιση αυτή, αφενός, δίνεται η δυνατότητα στην Κυβέρνηση να στελεχώσει, χωρίς αριθμητικό περιορισμό, τον κρατικό μηχανισμό με πάσης φύσεως κομματικά στελέχη (υψηλόβαθμα, χαμηλόβαθμα, ακόμα και αφισοκολλητές).

 Η ρύθμιση αυτή, αφετέρου, δημιουργεί ανεξέλεγκτες δαπάνες για τα κρατικά ταμεία, αφού το κράτος υποχρεώνεται, πλέον, να πληρώνει οδοιπορικά σε απεριόριστο αριθμό ειδικών συμβούλων, για τις μετακινήσεις τους.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ήσυχος: Δεν πρέπει να πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ

Συνάντηση του Τσίπρα με τον ηγέτη της Τυνησιακής Αριστεράς

Λοβέρδος σε Κατρούγκαλο: Μας δουλεύετε με… Γκράμσι – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version