Βαρουφάκης: Τα επιτόκια των ομολόγων θα βυθιστούν – ΒΙΝΤΕΟ

Το κόστος του δημόσιου δανεισμού στην Ελλάδα θα υποχωρήσει στο 1%, όπως σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ, αν μπορεί να υπάρξει συγκεκριμένη συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως περίπου 700 εκατ. καταθέσεων επέστρεψαν στις ελληνικές τράπεζες την Τρίτη μετά την επίτευξη συμφωνίας.

Ο παρουσιαστής του Bloomberg, Erik Schatzker, υπενθυμίζει τη συνέντευξη του Γ. Βαρουφάκη στην εκπομπή “Bottom Line”.

“Τη στιγμή που θα υπάρξει η ανακοίνωση μιας λογικής συμφωνίας για τις επενδύσεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και την αναδιάρθρωση του χρέους, θα δείτε ότι οι αποδόσεις των ομολόγων θα βυθιστούν στο 1%, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Τώρα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων είναι ακόμα ψηλά, αν και έπεσαν από τα υψηλά του 11,4% στο 8,8%. «Οι επενδυτές κατανοούν ότι αν δεν αναπτυχθούμε, δεν μπορούν να βγάλουν λεφτά από την Ελλάδα», είπε ο Γ. Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι ότι βασίζεται στο γεγονός πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα βοηθήσει στην αποτροπή μιας χρεοκοπίας, όταν η χώρα ξεμείνει από χρήματα τον επόμενο μήνα, ενώ πρόσθεσε ότι στις τραπεζικές καταθέσεις αρχίζει να ρέει χρήμα πίσω.

«Είμαι βέβαιος πως δεν θα έχουμε πρόβλημα ρευστότητας, γιατί προσπαθήσαμε πολύ σκληρά με πολύωρες συζητήσεις με τους εταίρους, με τους θεσμούς, για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Το βρίσκω πολύ δύσκολο να φανταστώ ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα επιτρέψουν να βουλιάξουμε για ένα σχετικά μικρό πρόβλημα ρευστότητας» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο εδώ

Διαβάστε επίσης:

Bundestag- 60 Γερμανοί βουλευτές ψηφίζουν “όχι”

Το email Χαρδούβελη ήταν ρεσιτάλ υποταγής – Ολόκληρη η συνέντευξη του Βαρουφάκη στον Real Fm 97,8

Ολόκληρη η λίστα Βαρουφάκη

Bloomberg: Τα ελληνικά ομόλογα έχουν τις καλύτερες αποδόσεις παγκοσμίως

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ