Βαρουφάκης στον Realfm 97,8: Θα έπρεπε να έχει αυξηθεί κατά 50% ο προϋπολογισμός για το ΕΣΥ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 δήλωσε ότι “θα έπρεπε να έχει αυξηθεί κατά 50% ο προϋπολογισμός για το ΕΣΥ”.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα πρόσθεσε “αυτό που λέμε από την αρχή της πανδημίας είναι ότι δεν θα την γλιτώσουμε εάν δεν φτιάξουμε πανελλαδικό δίκτυο με μικρά κέντρα που θα κάνουν μαζικά τεστ”.

“Έχω εμβολιαστεί 3 φορές και είμαι αναφανδόν υπέρ του εμβολιασμού και θέλω να πείσω όποιους πολίτες μπορώ που είναι διστακτικοί να εμβολιαστούν. Από την άλλη μεριά, μου δίνει αυτό το πιστοποιητικό εμβολιασμού το κράτος και μου λέει ότι με αυτό μπορώ να πηγαίνω παντού – στις συναυλίες, στα μπαρ, στα εστιατόρια και να μην κάνω τεστ. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ακόμα και εμείς οι εμβολιασμένοι μπορεί να μεταδίδουμε τον ιό. Αύριο θα υπάρξει μετάλλαξη από το Δέλτα, στο Ε, στο ΣΤ, στο Ζ, δεν μπορούμε να μην έχουμε αυτόν τον δείκτη” περιέγραψε.

“Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για τις μεταλλάξεις, αυτή είναι η αγωνία των επιδημιολόγων” συμπλήρωσε.

“Αυτή τη στιγμή θα είχαμε σωθεί εάν είχαμε εμβολιαστεί όλοι. Δυστυχώς έχουμε ένα τείχος διστακτικών ανθρώπων. Τι κάνεις τους δαιμονοποιείς; Εγώ πιστεύω πρέπει να τους πείσουμε έναν – έναν. Σας το λέω ειλικρινά” σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ