Βαρουφάκης στον Realfm 107,1: Κυρίαρχο λάθος μου που εμπιστεύτηκα τον Αλέξη Τσίπρα

“Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να μεταφέρουν το κόστος των εγκλημάτων τους σε μένα; Εκείνοι που ψήφισαν το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο μνημόνιο” είπε μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον Realfm 107,1 και τον Λάζαρο Θεοδωρακίδη.

“Κυρίαρχο λάθος μου που εμπιστεύτηκα τον Αλέξη Τσίπρα. Ποια είναι η πολιτική αυταπάτη; Ένα πολιτικό σύστημα που από το 2010 πουλά αυταπάτες στον εαυτό του και στον ελληνικό λαό, ότι ένα πτωχευμένο κράτος θα ξεφύγει από την χρεωκοπία του μέσα από δανεικά ή ευκολίες πληρωμών υπό όρους σκληρής λιτότητας που συρρικνώνουν τα εισοδήματα. Δέκα ετών να είσαι αντιλαμβάνεσαι ότι όλο αυτό είναι αυταπάτη… Αυτό που λέει ο Πρωθυπουργός τώρα, ότι είχε αυταπάτες και ότι τώρα δεν έχει, είναι το ακριβώς αντίθετο της πραγματικότητας. Τότε δεν είχε αυταπάτες, τώρα έχει που συνεχίζει την αυταπάτη της μνημονιακής διαδικασίας που ερημοποιεί τη χώρα. Και είναι αυτές οι αυταπάτες του πολιτικού συστήματος η αιτία που χάνουμε την χώρα μας”, σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Αναφερόμενος στη μη εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε: “Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου… Δεν βγήκαμε ποτέ από τα μνημόνια, από το τρίτο έχουμε περάσει στο τέταρτο. Να μιλάμε τη γλώσσα των αριθμών και της αλήθειας… Πτωχεύσαμε το 2010 και τότε τι έγινε; Ήρθαν οι δανειστές και μας έδωσαν μια πιστωτική κάρτα και μας είπαν θα τραβάτε από αυτήν και θα προσποιείστε ότι αποπληρώνετε το χρέος σας. Αυτή η πιστωτική τελείωσε. Μετά μας έδωσαν μια δεύτερη να αποπληρώνουμε την πρώτη κάρτα και το χρέος, μετά μια τρίτη και μετά μια τέταρτη”.

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι “θα την ψηφίζαμε αν ήμασταν στην Βουλή, είναι μια καλή συμφωνία που έγινε όμως με έναν λάθος, αντιδημοκρατικό και καταστροφικό τρόπο. Δεν μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο… Θεωρώ ότι η συμφωνία θα καταπέσει γιατί δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση κυρίως στην γειτονική χώρα”.

“Δεν έχει σημασία ποιος είναι στο Μαξιμού, αν λέγεται Κυριάκος, Αλέξης, Σοφία ή Γιάνης. Σημασία έχει αν θα νομοθετήσεις την μείωση των φορολογικών συντελεστών χωρίς την έγκριση των δανειστών. Αν θα νομοθετήσεις την κατάργηση του 100% προπληρωμής των φόρων των μικρομεσαίων χωρίς να πας στο Eurogroup για να ζητήσεις άδεια γιατί δεν θα σου την δώσουν” δήλωσε ο γραμματέας ΜέΡΑ25, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των επερχόμενων εθνικών εκλογών.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησαν ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης και η κ. Σοφία Σακοράφα στον Realfm 107,1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ