Βαρουφάκης: Ούτε ο Θεός δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει με επιτυχία το πρόγραμμα

Την αντίθεσή του για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους εξέφρασε για άλλη μία φορά ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Σε συνέντευξή του στο Focus αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ούτε ο Θεός δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει με επιτυχία αυτό το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων».

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν για σχεδόν έξι μήνες ένας από τους σημαντικότερους παίκτες του ελληνικού πόκερ» γράφει το γερμανικό περιοδικό παρουσιάζοντας τη συνέντευξη. Μάλιστα, ως φωτογραφία για την ανάρτηση επιλέχθηκε η selfie που τράβηξε ο κ. Βαρουφάκης με τη δημοσιογράφο, Philine Lietzmann.

«Έχετε κάνει λάθη;», ρώτησε η δημοσιογράφος τον Γιάνη Βαρουφάκη και εκείνος απάντησε:

«Αν κάποιος πει ότι σε πέντε μήνες εντατικών διαβουλεύσεων τα έκανε όλα σωστά, τότε να ξέρετε ότι μιλάτε με ένα πολύ επικίνδυνο άτομο. Φυσικά κάναμε λάθη. Αλλά το αποτέλεσμα που έχουμε τώρα, αυτή η καταστροφή για την Ελλάδα και για την Ευρώπη, δεν έχει να κάνει με τα λάθη μας. Δυστυχώς, η πλειοψηφία του Eurogroup δεν ήθελε μία έντιμη συμφωνία με αυτή την κυβέρνηση. Έπρεπε ή να ανατραπεί ή να ταπεινωθεί. Αυτό ήταν το σχέδιο».

Όπως εξήγησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με την οικονομία ή με την χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, αλλά «με την πολιτική της Ευρώπης».

«Ακόμη κι αν ο Θεός με τους αγγέλους κατέβαιναν στη γη για να αναλάβουν την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να μην γίνουν λάθη – επειδή ο Θεός δεν κάνει λάθη- ακόμα και αυτοί δεν θα μπορούσαν να εφαρμόσουν να επιτυχία το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει μεγάλα προβλήματα, όπως η φοροδιαφυγή, η χαμηλή παραγωγικότητα, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας».

«Οι Γερμανοί φορολογούμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι με αυτό το πρόγραμμα θα σωθούν μόνο οι τράπεζές τους. Αυτό είναι έγκλημα ενάντια στους Γερμανούς φορολογούμενους, ενάντια στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρωζώνη» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο νομίζει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντιμετωπίζουν εχθρικά την Ελλάδα, απάντησε: «Δε νομίζω ότι είναι εχθρικοί προς την Ελλάδα. Νομίζω ότι δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν ότι η ζώνη του ευρώ είναι κακοσχεδιασμένη. Ήταν σαφές από την αρχή ότι θα υπήρχαν προβλήματα».

Διαβάστε επίσης:

Μηλιός: Η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται απέναντι από την πολιτική της κυβέρνησης – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ