Βαρουφάκης: Η φωτογράφιση στο Paris Match δεν ήταν η καλύτερη στιγμή μου – ΒΙΝΤΕΟ

Την πατριαρχική βία επισήμανε ως το βασικό πρόβλημα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, αλλά και των ανδρών, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης στη δευτερολογία του στη Βουλή.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ωστόσο ότι “δεν ευθύνεται η κυβέρνηση γι’ αυτό. Αν ήμασταν εμείς κυβέρνηση δεν θα μπορούσαμε να βρούμε εύκολες λύσεις, διότι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Γιατί το απόστημα είναι βαθύ, πάει δεκαετίες και αιώνες πίσω, δεν είναι θέμα προσωπικής ηθικής του πρωθυπουργού, της υπουργού ή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι συστημικό ζήτημα και έχει να κάνει με την κυριαρχία μίας βίαιας πατριαρχίας”. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 τόνισε ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, αλλά η σιωπή, που δεν σπάει αλλά ραγίζει λίγο, αναπαράγει αυτήν την τοξική πατριαρχία.

“Αν δεν είστε υπερήφανος για τα ΜΜΕ εγώ θα αυτομαστιγωθώ για το Paris Match”

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε πως “ο Μπερλουκονισμός στα ΜΜΕ που ήρθε στην Ελλάδα το 1989 και δημιούργησε την εικόνα της γυναίκας-γλάστας, συνεισέφερε στη βία κατά των γυναικών “, ενώ ρώτησε τον πρωθυπουργό “είστε υπερήφανος για «τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης» και τα καναλία, και την αισθητική τους, όσον αφορά αυτό το ζήτημα. Είστε υπερήφανος για την μετατροπή της πολιτείας το 2012 από τον κύριο Χρυσοχοΐδη σε κράτος-βιαστή των οροθετικών γυναικών”.

Τέλος ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 πρότεινε στον πρωθυπουργό να κάνουν μία συμφωνία. “Αν πείτε, κ. Μητσοτάκη, ότι δεν είστε υπερήφανος γι’ αυτά, εγώ δημοσίως θα αυτομαστιγωθώ για το Paris Match, που δεν ήταν η καλύτερη στιγμή μου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ