Βαρουφάκης: Επιλέγετε την πόλωση επειδή χάσατε τον έλεγχο – ΒΙΝΤΕΟ

Δεύτερη επίθεση, πολύ πιο σκληρή από την πρωτολογία του εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκη, κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκο Μητσοτάκη, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει την στήριξη του κόμματός του, ενώ για τη δήλωση του κ.Μητσοτάκη σχετικά με την απαγόρευση της πορείας για το Πολυτεχνείο, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε στον πρωθυπουργό ότι «το κράτος δεν είστε εσείς».

Ειδικότερα, ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε τις προτάσεις που κατέθεσε για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την στήριξη των οικονομικά αδύναμων, επικρίνοντας τον πρωθυπουργό για την άρνησή του να απαντήσει.

Επιπρόσθετα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 επιτέθηκε και πάλι στον κ. Μητσοτάκη για τις αναφορές του στο 2015, τονίζοντας ότι πολλές φορές έχει ζητήσει εξεταστική επιτροπή ή συζήτηση στη Βουλή για την περίοδο εκείνη, ωστόσο η ΝΔ έχει αρνηθεί. Εν κατακλείδι, είπε ο κ. Βαρουφάκης, «η δειλία σας μπαίνει στην υπηρεσία της αποσιώπησης των ερωτημάτων που σας θέτω».

Απαντώντας στην παρατήρηση του πρωθυπουργού ως προς το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί, ο κ. Βαρουφάκης την απέρριψε τονίζοντας ότι ουδέποτε στη ζωή του χρησιμοποίησε επιθετικούς προσδιορισμούς και προσέθεσε ότι «μακάρι να είχατε την ευγένεια του ΜέΡΑ25». Επισήμανε επίσης την ανάγκη να προστατευθεί και όχι να διαβρωθεί ο κοινοβουλευτισμός».

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι υπάρχει κραυγαλέα αντίφαση στη θέση της κυβέρνησης καθώς επιτρέπει σε στενό χώρο την κατάθεση στεφανιού και όχι την πορεία με σεβασμό στα μέτρα προστασίας. Προσέθεσε ότι το ΜέΡΑ25 δεν θα καταθέσει στεφάνι, αλλά μόνο εννιά στελέχη και βουλευτές του κόμματος και όχι οπαδοί θα είναι στο Πολυτεχνείο. Θα είμαστε στο δρόμο, ανέφερε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε:

«Ουσιαστικά είπατε ότι το κράτος είμαι εγώ. Χτυπήστε μας. Μας καλείτε σε πιο περιορισμένο χρόνο να καταθέσουμε στεφάνι. Δεν είστε το κράτος, αλλά εκπρόσωπος της ακροδεξιάς και παρασιτικής ολιγαρχίας. Επιλέγετε την πόλωση, επειδή χάσατε τον έλεγχο. Δεν ζητάτε στήριξη ζητάτε την υποταγή μας, θα σας απογοητεύσουμε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ