Στα θέματα των αναδασώσεων, των εξορύξεων και των ανεμογεννητριών, αναφέρθηκε, κατά την δευτερολογία του, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να απαντήσει σήμερα για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Ο πρωθυπουργός, είπε ο κ. Βαρουφάκης, «σήμερα δεν απάντησε εάν τα δενδρύλλια της αναδάσωσης θα είναι γεννετικής τεχνολογίας. Δεν απάντησε, δεν το διέψευσε, επιβεβαιώνοντας αυτό που ο κ. Χατζηδάκης, με δελτίο Τύπου είχε αναφέρει, για πιστοποιημένα δενδρύλλια που συνιστούν την αρχή του τέλους των δασών και αντικατάστασης τους από φυτείες».

Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε, πως «ο πρωθυπουργός δεν απάντησε για το αν θα αλλάξει την στάση του για τις εξορύξεις, όπως είχε κάνει η κ. Μέρκελ με τα πυρηνικά, μετά την έκρηξη στη Φουκοσίμα». Καθώς, όπως ανέφερε, «δεν είναι δυνατόν να μιλάει ο κ. Μητσοτάκης για κλιματική αλλαγή, χωρίς να λέει πως η κύρωση των εξορύξεων ήταν λάθος και πως δεν θα προχωρήσουν οι εξορύξεις».

Αντ’ αυτών, είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, «μας έδωσε μία αστεία απάντηση για την τροπολογία που καταθέσαμε και η οποία απαγόρευε για 30 χρόνια την αλλαγή χρήσης γης, με το εξωφρενικό “επιχείρημα” πως οι οικολόγοι τότε θα έκαιγαν τα δάση για να μην μπουν ανεμογεννήτριες σε αυτά». Πρόκειται, είπε, για «το άκρον άωτον της συνωμοσιολογίας. Μόνο η φαντασία του κ. Μητσοτάκη θα μπορούσε να φανταστεί κάτι τέτοιο».