Βαρεμένος: Το ΔΝΤ πρέπει να επιδείξει μία ειλικρινή στάση

«Το ΔΝΤ πρέπει να επιδείξει μία ειλικρινή στάση, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να λέει ότι είναι εξωπραγματικά τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά όταν αυτά επιβάλλονται να επιρρίπτει την ευθύνη στην ελληνική πλευρά» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος.

Ο κ. Βαρεμένος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή, σημείωσε ότι «το ζητούμενο είναι η απόκρουση παράλογων απαιτήσεων, που δεν ακουμπάνε σε πραγματικά δεδομένα, έστω και αν επικαλείται τέτοια το ΔΝΤ. Αμφισβητείται η εγκυρότητα του, το ΔΝΤ ήδη έχει αναγνωρίσει εκ των υστέρων μεγάλα λάθη σε ότι αφορά τον πολλαπλασιαστή ή σε ότι άλλο έφταιξε και δεν πέτυχαν τα προγράμματα που εφαρμόστηκαν στη χώρα».

«Θα ήταν ευχής έργον οι εσωτερικοί παίκτες σε αυτήν εδώ τη χώρα να μην έπαιζαν το παιχνίδι το πολιτικό λες και βρισκόμαστε πριν από τη χρεωκοπία. Αλλά τώρα που φθάνουμε σε μία ακραία κατάσταση διαπραγμάτευσης και αξιολόγησης δεν μπορεί να παίζεται αυτό το παιχνίδι. Διότι γνωρίζοντας ότι οι δανειστές εκτός από τις οικονομικές εξελίξεις επηρεάζουν και τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα και παίζεις παιχνίδια στην ποδιά των δανειστών, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας. Μάλλον μας αξίζει η ελευθερία που απολαμβάνουμε τα επτά χρόνια των μνημονίων, αυτό θα το πουν οι ξένοι δεν το λέω εγώ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Βορίδης: Εγκληματική η συμπεριφορά Τσακαλώτου και Τσίπρα

Ξανθός: H ΠΟΕΔΗΝ ”χτίζει τείχη” με τη σοβαρότητα – ΒΙΝΤΕΟ

Η άφιξη του Τσίπρα στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ