Βαλυράκης: Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη νέα μαρτυρία – Στο τμήμα Ανθρωποκτονιών η υπόθεση

Η υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη περιπλέκεται μετά τη νέα μαρτυρία που προέκυψε από άτομο που υποστήριξε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι είδε τι έγινε εκείνη την ημέρα στην Ερέτρια. Η υπόθεση αναμένεται να περάσει στο τμήμα Ανθρωποκτονιών. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ1, κρίνεται απαραίτητη η συνδρομή του τμήματος Ανθρωποκτονιών μετά τους ισχυρισμούς του άνδρα ότι ο θάνατος του πρώην υπουργού ήταν δολοφονία. Η διαδικασία αναμένεται να αρχίσει άμεσα, καθώς θεωρείται ότι θα αξιολογηθούν καλύτερα τα νέα στοιχεία που πιθανόν να προκύψουν. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ1, ο αυτόπτης μάρτυρας κλήθηκε να καταθέσει, όμως αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε πληροφορία για το συμβάν. Μένει να δούμε τι θα πει και στους αστυνομικούς. Η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα είναι στοχευμένη, δεν περνά όλος ο φάκελος στα χέρια της Αστυνομίας, αλλά συγκεκριμένα τμήματα της υπόθεσης, ενώ όπου απαιτείται, υπάρχει συνεργασία της Αστυνομίας με το Λιμενικό.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ1:

Τι υποστήριξε ο μάρτυρας

Αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος βρισκόταν στο Νησί των Ονείρων την ημέρα εκείνη, αποκάλυψε το τι έγινε στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ” στον ALPHA. Όπως είπε χαρακτηριστικά “ο Βαλυράκης πήγαινε εκείνη την ώρα για ψάρεμα, ενώ το αλιευτικό ερχόταν. Λογομαχήσανε. Έγινε έντονος διάλογος μεταξύ τους: “Σήκω και φύγε κω**γερε”, του φώναζαν. Τότε απαγορευόταν να ψαρεύουν οι ερασιτέχνες. Έφεραν δύο στροφές γύρω από το σκάφος του με υψηλή ταχύτητα προκαλώντας μεγάλο κυματισμό και ο ένας από τους δύο τον χτύπησε με κοντάρι. Του κατάφερε δύο με τρία δυνατά χτυπήματα. Αμέσως μετά βάλανε μπρος και φύγανε», ανέφερε σοκαρισμένος ο μάρτυρας.

«Αναγνώρισα τους δράστες…»

Σύμφωνα με τον ίδιο, βρισκόταν περίπου 150 μέτρα μακριά από το σημείο που εκτυλίχθηκε το περιστατικό και όπως είπε, αναγνώρισε τους δράστες. «Η κίνηση είναι δολοφονική. Είναι δολοφονία», τόνισε.

«Είχαν χτυπήσει στο παρελθόν κι έναν άλλο ψαρά με ξύλινο τελάρο στο κεφάλι γιατί είχε βάλει παραγάδια», πρόσθεσε. Αποκάλυψε ακόμη πως τον φούρναρη που είναι επίσης μάρτυρας της επίθεσης, απείλησαν ότι θα τον καταστρέψουν οικονομικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, το αλιευτικό με τους δράστες δεν είχε μηχάνημα στίγματος, αλλά από το λιμάνι γνώριζαν τι ώρα μπήκε μέσα και τι ώρα βγήκε. Ο μάρτυρας ανέφερε στο «Τούνελ» πως είναι διατεθειμένος να καταθέσει στις Αρχές, αλλά όχι στο Λιμενικό της περιοχής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ