Τζιτζικώστας: Το χρέος μας είναι να χαράξουμε μια κοινή στρατηγική για την περιοχή μας

Στο μήνυμα της σημερινής ημέρας και στην ανάγκη της ενότητας αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας στη δήλωσή του μετά την επίσημη δοξολογία στον Iερό Nαό του Αγίου Δημητρίου για τον τριπλό εορτασμό της Θεσσαλονίκης.

Τζιτζικώστας: Το χρέος το δικό μας είναι στα επόμενα 100 χρόνια να χαράξουμε μια κοινή στρατηγική για την περιοχή μας

«Η μεγάλη θρησκευτική γιορτή, η γιορτή της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης, η γιορτή του πολιούχου της πόλης μας δεν θα μπορούσε παρά να συνδυαστεί με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης πριν από 104 χρόνια. Μια τέτοια μέρα λοιπόν οφείλουμε όλοι να τιμούμε, να θυμόμαστε, αλλά και να εμπνεόμαστε από τους ανθρώπους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους εκείνη την εποχή προκειμένου, σήμερα, η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη να είναι ελεύθερες. Το χρέος το δικό μας, τώρα, είναι στα επόμενα 100 χρόνια της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, όλοι μαζί, ενωμένοι, να χαράξουμε μια κοινή στρατηγική για την περιοχή μας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι εδώ, με συγκεκριμένο σχέδιο, σχέδιο που θα υλοποιήσουμε, θα ξεδιπλώσουμε και θα παρουσιάσουμε στους πολίτες για τα επόμενα δέκα χρόνια τουλάχιστον της περιοχής μας», είπε ο κ. Τσιτζικώστας.

Μπουτάρης: Μεγάλη γιορτή σήμερα για τη Θεσσαλονίκη

«Μεγάλη γιορτή σήμερα για τη Θεσσαλονίκη γιατί πέρα από τη γιορτή του πολιούχου έχουμε και τη γιορτή απελευθέρωσης της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό και, όπως βλέπετε, η πόλη είναι ντυμένη στα γιορτινά της, είναι αργία. Και του χρόνου. Να είστε καλά», δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Άνθιμος: Ας φωνάζει ο γείτονας, ότι τα χρόνια που οι δικοί μας κόποι, αυτοί στους οποίους σήμερα αυτοί κάθονται, τους θυμίζουν και τους φέρνουν επιθυμία επαναφοράς των επιδιώξεων να μας τα πάρουν πάλι.

«Ορθοδοξία, Εκκλησία, αγώνας, ευπρέπεια, αγάπη, συνεργασία, σεβασμός, φιλαλληλία για να είμαστε όλοι καλύτερα και καλύτεροι. Και ας φωνάζει ο γείτονας, ότι τα χρόνια που οι δικοί μας κόποι, αυτοί στους οποίους σήμερα αυτοί κάθονται, τους θυμίζουν και τους φέρνουν επιθυμία επαναφοράς των επιδιώξεων να μας τα πάρουν πάλι. Δεν γίνεται αυτό πια. Δεν είναι δυνατόν πλέον. Σε καμία σκέψη ανθρώπων λογικών και ανθρώπων οι οποίοι γνωρίζουν τι ήταν η ιστορία, πώς εξελίχθηκε, πού φτάσαμε μέχρι σήμερα», επισήμανε -μεταξύ άλλων- στο κήρυγμα του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Στη δοξολογία παρέστησαν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά κατά την προσέλευσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, οι υφυπουργοί Εσωτερικών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, Δημήτρης Μάρδας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι βουλευτές Σωκράτης Φάμελλος, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Κώστας Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Σταύρος Καλαφάτης, Δημήτρης Σταμάτης, Σάββας Αναστασιάδης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου κ.ά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Το μήνυμα του Παυλόπουλου για τη Μακεδονία – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Καραμανλής στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ