Τζαβάρας: Εντός δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά…

Τζαβάρας: Εντός δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά…

 

Την εκτίμηση ότι «είναι αδιανόητο να θεωρήσει κάποιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός δημοκρατίας» εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και του Άκη Παυλόπουλου, στον Real Fm.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θεσμικό ρόλο βάση το Σύνταγμα, είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Επομένως ως κόμμα που ασκεί αξιωματική αντιπολίτευση  είναι αδιανόητο να θεωρήσει κάποιος ότι είναι εκτός δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας ωστόσο πρόσθεσε ότι «είναι προφανές πως μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν συνιστώσες που έχουν δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν βολεύονται με την υπάρχουσα μορφή και λειτουργία του πολιτεύματος».

Αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «η άνοδος του φασισμού στην Ελλάδα οφείλεται στην κατάσταση την κοινωνική και την οικονομική».

«Η Χρυσή Αυγή εντός και εκτός βουλής έχει μία έντονη αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Θεωρώ ότι στη δημοκρατία που ζούμε τα πράγματα είναι διαζευτικά, ή εμείς ή αυτοί. Και όποιοι μιλούν για συνεργασία της ΝΔ, ακόμα και με τη light μορφή της, αυτοί προσφέρουνπολύ κακές υπηρεσίες στη δημοκρατία γενικά».

 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ