Τζαβάρας: Δεν περίμενα να ταυτιστείτε με τον κ. Πολάκη – Τσίπρας: Tο ύφος και το ήθος του καθενός μετριέται και στην εντιμότητά του

Μετά την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη που προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας είπε ότι “Κύριε Πρωθυπουργέ δεν θα περίμενε ποτέ για εσάς κανένας, μετά τη δήλωση και του εισηγητή σας του κ. Φίλη εκ του βήματος της Βουλής ότι η συμπεριφορά του κ. Πολάκη δεν εκπροσωπεί το δημοκρατικό ήθος που πρέπει να υπηρετούμε σε αυτή την αίθουσα, να ταυτιστείτε με αυτόν τον άνθρωπο που συστηματικά παραβιάζει όλες τις αρχές της Δημοκρατίας, της ηθικής, της πολιτικής, του Συντάγματος, που έχουν αναγορεύσει όχι απλώς ως αξία αλλά ως αυταξία τον άνθρωπο και την αξιοπρέπεια του”.

“Αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης να στραφεί εναντίον ενός ανθρώπου που είναι αγωνιστής της ζωής, που προσπάθησε να υπερνικήσει και κατάφερε να υπερνικήσει τις φυσικές του αδυναμίες και να ανακηρυχθεί πρωταθλητής στον αγώνα που δίνει σήμερα η Ελλάδα. Αυτή η καταφορά που έκανε που παραβιάζει την αξία του ανθρώπου δεν νομίζω ότι έχετε το δικαίωμα να την καλύψετε κάτω από αυτή την πρόκληση δήθεν ότι ταυτίζεται ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος με αυτόν τον άνθρωπο και κυρίως επιστρατεύοντας ένα επιχείρημα το οποίο δεν είναι απλώς δικολαβίστικο αλλά παραβιάζει τους κανόνες κάθε λογικής. Είπατε ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ένα ξεχωριστό ύφος, αυτός ο άνθρωπος και το ύφος του μας είπατε είναι δύο διαφορετικά και ξεχωριστά πράγματα. Ε, όχι κ. Πρωθυπουργέ… ο άνθρωπος είναι το ύφος του” τόνισε ο κ. Τζαβάρας.

Ο Πρωθυπουργός ανταπάντησε “Αφού δεν είναι εδώ ο κ. Μητσοτάκης θα απαντήσω στον κ. Τζαβάρα. Τι να κάνω; Δεν έρχεται στα debate, δεν έρχεται και στη Βουλή, θα απαντήσω στον κ. Τζαβάρα, ο οποίος έχει μια ευφράδεια λόγου. Δεν σας υποτίμησα, ίσα – ίσα τον εκτιμώ τον κ. Τζαβάρα. Δεν ξέρω αν καταλάβατε κ. Τζαβάρα τι είπα, είπα ότι επιχειρείτε έναν πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα αντιπερισπασμό επικοινωνιακό. Με γειά σας με χαρά σας που τον επιχειρείτε. Το ποτήρι θα το πιείτε όμως, δεν θα συζητήσουμε για τον Πολάκη θα συζητήσουμε για τους πολλούς, τα πολλά, με αυτά που ασχολείται ο κόσμος. Αν για εσάς ντροπή για τη Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια είναι το ύφος και το ήθος του καθενός μας, εγώ θέλω να σας πω ότι το ύφος και το ήθος του καθενός μας μετριέται και στην εντιμότητά του. Ντροπή για τη Δημοκρατία είναι τα θαλασσοδάνεια, οι μίζες της προηγούμενης περιόδου, η διαφθορά, η διαπλοκή” και πρόσθεσε “Ο καθένας κρίνεται από τους λόγους και τα έργα του, όπως θα κριθεί η κυβέρνηση από τα έργα της. Δεν θα σας επιτρέψουμε να εκτρέψετε τη συζήτηση εκεί όπου εσείς επιθυμείτε. Θα συζητήσουμε για τα ουσιαστικά για όσες ημέρες θέλετε, για όσες ημέρες χρειαστεί. Οποτεδήποτε καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας είτε προς κάποιον υπουργό είτε προς την κυβέρνηση συνολικά, σας ενημερώνω και να το μεταφέρετε και στον αρχηγό σας ότι εμείς, εγώ σας αναγγέλλω ότι θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή ώστε η συζήτηση να είναι επαρκής, τριήμερη και ουσιαστική και για όλα τα ζητήματα τα οποία θέλετε σαν τον διάολο το λιβάνι να τα αποφύγετε. Δεν θα τα αποφύγετε”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ