Τζαβάρας: Ας ευχηθούμε να μην έχει συληθεί αυτό το μνημείο

Τζαβάρας: Ας ευχηθούμε να μην έχει συληθεί αυτό το μνημείο

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου, με αφορμή το μεγάλο αρχαιολογικό εύρημα στην Αμφίπολη.

«Είναι μια υπόθεση που κρατάει αυτή της Αμφίπολης. Εγώ αναμείχθηκα μετά από πρόταση του κ. Τζιτζικώστα. Είχαν εξαντληθεί οι πόροι και υπήρχε θέμα για την ομαλή χρηματοδότηση της ανασκαφής», σχολίασε αρχικά ο κ. Τζαβάρας και συνέχισε:

«Δεν έκανα τίποτε άλλο παρά το καθήκον μου. Αντιλήφθηκα τη σημασία αυτού του εγχειρήματος και έδωσα εντολή να χρηματοδοτηθεί όλη η δαπάνη που μου ζήτησε».

«Υποψιαζόταν ότι πρόκειται για ένα ταφικό μνημείο που ανήκει σε ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο. Η μέλος της Βασιλικής Οικογένειας, ή θα πρέπει να ήταν ένας πολύ σπουδαίος, ονομαστός στρατηγός των Μακεδόνων. Προς εκείνη την κατεύθυνση πρέπει να αναμείνουμε την εξέλιξη», πρόσθεσε.

«Από τη στιγμή που μια επιστημονική έρευνα γίνεται αντικείμενο μιας προσπάθειας πολλών είτε να δικαιωθούν μέσα από τη σχέση τους με το συγκεκριμένο ζήτημα είτε να δώσουν δικαίωμα στις ανεκπλήρωτες επιθυμίες του Έθνους, θα πρέπει τουλάχιστον όσοι υπηρετούμε την κοινωνία, να κρατάμε χαμηλούς τόνους», είπε ακόμα ο κ. Τζαβάρας.

«Ας ευχηθούμε να μην έχει συληθεί αυτό το μνημείο», είπε κλείνοντας.

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ