Τζανακόπουλος: Τόσο τα μέτρα όσο και αντίμετρα θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2019 – ΒΙΝΤΕΟ

«Τόσο τα μέτρα όσο και αντίμετρα θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2019» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών.

«Από εκεί και πέρα, το σύνολο της δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας εξαρτάται από το εάν και κατά πόσο θα επιτευχθούν οι στόχοι οι οποίοι έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές. Προφανώς εάν δεν πετύχουμε τους στόχους μας τότε αυτό σημαίνει ότι με κάποιο τρόπο θα πρέπει να συμπληρωθεί το κενό το οποίο θα δημιουργηθεί» επεσήμανε ο κ. Τζανακόπουλος, εκφράζοντας ωστόσο τη βεβαιότητα ότι «με βάση τη σημερινή εικόνα της ελληνικής οικονομίας, δεν υπάρχει θέμα μη επίτευξης των στόχων».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η ελληνική έννομη τάξη δεν επιτρέπει τη νομοθέτηση μέτρων υπό αίρεση. Είτε αυτά είναι επιβαρυντικά μέτρα, είτε ελαφρυντικά. Και είναι ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο που για κάθε ευρώ ψηφισμένης επιβάρυνσης στα ελληνικά νοικοκυριά, θα υπάρχει και ένα αντίστοιχο μέτρο που θα ελαφρύνει».

«Είναι προφανές ότι εφόσον θεωρούμε ότι πρόκειται για μια θετική συμφωνία, με δεδομένο το γεγονός ότι το ΔΝΤ ζητούσε 4,5 δισ. ευρώ επιπλέον λιτότητα, αφού αυτή η απαίτηση πλέον δεν υφίσταται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, περιμένουμε από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης να στηρίξουν τη συμφωνία αυτή με την ψήφο τους στο κοινοβούλιο.»

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ