Τζανακόπουλος στον Realfm 97,8 για Τσιόδρα: Δεν πιστεύω ότι ακυρώθηκε το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Πολάκη

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε στον Realfm 97,8 ότι “το ζήτημα της ακρίβειας και της ενίσχυσης του εισοδήματος των νοικοκυριών και ειδικά των μισθωτών θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων όλων. Βεβαίως ξέρουμε ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Εμείς θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ”.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε ότι “δεν είναι ορθή η επιχειρηματολογία που λέει ότι η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας συνδέεται με το ύψος του μισθού. Το αντίθετο ισχύει”.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για πανδημία και Τσιόδρα

“Δεν πιστεύω ότι ακυρώθηκε το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Πολάκη. Χθες είδαμε την επανεμφάνιση του κ. Τσιόδρα, ενός επιστήμονα που εγώ προσωπικά σέβομαι και το κόμμα μου τον σέβεται. Όμως πρέπει να παρατηρήσουμε ότι για αρκετούς μήνες η απουσία του ήταν παραπάνω από εμφανής και αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε επιλέξει να υποτιμήσει το θέμα της πανδημίας, να θεωρήσει ότι περίπου έχει λήξει η πανδημία” σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

“Η κυβέρνηση επαναφέρει τον κ. Τσιόδρα ως επικεφαλής της επιτροπής των ειδικών, τον οποίο είχε ξεχάσει για αρκετούς μήνες στα αζήτητα” συμπλήρωσε.

“Μπορεί να πει κανείς ότι η ερώτηση του κ. Τσίπρα λειτούργησε ως ξυπνητήρι για τον κοιμώμενο κ. Μητσοτάκη, όμως αυτό το οποίο έχει σημασία δεν είναι να στέλνουμε μήνυμα μέσω του κ. Τσιόδρα για να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες, είναι αναγκαίο, αλλά επισημαίνουμε ότι υπάρχουν διαρκή προβλήματα όπως ότι η κυβέρνηση λειτουργεί χωρίς να λαμβάνει υπόψιν της εισηγήσεις των ειδικών” περιέγραψε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο κ. Πολάκης ήθελε να πει για τον κ. Τσιόδρα ότι  δεν έκανε καλά σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του ΕΣΥ” υπογράμμισε.

“Δεν πρέπει ο κ. Πολάκης να ενισχύσει την πρωτοβάθμια περίθαλψη” αναρωτήθηκε ο κ. Τζανακόπουλος.

“Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι όποτε πιέζεται να βγάζει μπροστά τον κ. Τσιόδρα και μετά να κρύβεται από πίσω του;” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ