Τζανακόπουλος: Πολύ πιθανόν να έχουμε καλές ειδήσεις για το χρέος πριν από το τέλος του έτους – ΒΙΝΤΕΟ

Αισιόδοξος για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους.

“Πρέπει να σταθούμε στην πολύ συγκεκριμένη απόφαση που πάρθηκε τον Μάιο που λέει ότι ταυτόχρονα με το πέρας της δεύτερης αξιολόγησης θα πρέπει να συζητηθούν και ληφθούν αποφάσεις σε ό,τι αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, πράγμα που αναγνωρίζει και η γερμανική πλευρά και από εκεί και πέρα να συγκεκριμενοποιηθούν τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα” τόνισε.

Αναφερόμενος στη σημερινή δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε ότι εκφράζει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης και τόνισε: “Νομίζουμε ότι θα γίνει αποδεκτή η θέση της ελληνικής κυβέρνησης. Έχουμε πάρα πολύ καλές πιθανότητες πριν από το τέλος του χρόνου να έχουμε εξαιρετικά θετικές ειδήσεις όσον αφορά στο ελληνικό χρέος”.

“Έχω την πεποίθηση ότι μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου θα έχουμε καταφέρει να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση , να πάρουμε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, να έχουμε τη δυνατότητα να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και από εκεί και πέρα να συζητήσουμε και να συγκεκριμενοποιήσουμε τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα” σημείωσε,  ενώ παρότι ερωτήθηκε δεν θέλησε να σχολιάσει τη δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 

 

Διαβάστε επίσης

Τζανακόπουλος: Η επίσκεψη του Ομπάμα αποτέλεσε ένα παγκόσμιας σημασίας γεγονός – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ