Τζανακόπουλος: Παράλογα τα μέτρα του ΔΝΤ – Αποστάσεις από τις δηλώσεις Βερναρδάκη στον Realfm 97,8 – ΒΙΝΤΕΟ

Αποστάσεις πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος από τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη στον Real Fm 97,8 σχετικά με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Βερναρδάκης δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη ότι «η ποσοτική χαλάρωση αυτή τη στιγμή είναι ένα δευτερεύον ζήτημα. Δεν σημαίνει ότι αν δεν μπούμε τον Μάρτιο, δεν υπάρχει ζωή μετά από αυτό».

Ο κ. Τζανακόπουλος απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών σημείωσε:

«Η κεντρική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η, το συντομότερο δυνατόν, ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη δεύτερη αξιολόγηση έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα εντός του πρώτου τριμήνου, δηλαδή τον Μάρτιο, να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Αυτή είναι η κεντρική, η κύρια, επιδίωξη από τη δική μας πλευρά και έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι θα καταφέρουμε να το πετύχουμε».

Παράλληλα ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε παράλογα τα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση από τη δική μας μεριά να υπάρξει υποχώρηση σε παράλογες απαιτήσεις οι οποίες εξάλλου δεν συνάδουν και με τα πραγματικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στο ερώτημα αν παραμένει σε ισχύ η δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να νομοθετήσει ούτε ένα επιπλέον μέτρο τόνισε: «Εν όψει του Eurogroup της 20ης Φλεβάρη έχει φανεί η διάθεση εκ μέρους όλων των εμπλεκόμενων να ληφθούν πρωτοβουλίες έτσι ώστε να υπάρξουν συζητήσεις και να γεφυρωθούν οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του ΔΝΤ, αλλά και των ευρωπαϊκών θεσμών και βεβαίως της ελληνικής κυβέρνησης η οποία επιμένει ότι τα μέτρα τα οποία αιτείται το ΔΝΤ είναι πλήρως παράλογα καθώς δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας». 

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση του Τζανακόπουλου στη ΝΔ – Τι είπε για την αξιολόγηση – ΒΙΝΤΕΟ

Βερναρδάκης στον Realfm 97,8: Ας μην μπούμε τον Μάρτιο στην ποσοτική χαλάρωση, είναι δευτερεύον ζήτημα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ