Τζανακόπουλος: Στις 7 Ιουλίου οι εκλογές – ΒΙΝΤΕΟ

Η απόφαση του Πρωθυπουργού είναι οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την παρουσία του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

“Η απόφαση του Πρωθυπουργού είναι πράγματι, οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου για να μην διαταραχθεί η διαδικασία των (σχολικών) εξετάσεων”, τόνισε, ενώ ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 10 Ιουνίου.

Η διάλυση της Βουλής θα γίνει βάσει της επίκλησης του γεγονότος ότι δεν πρέπει να διαταραχθεί η δημοσιονομική και οικονομική πορεία της χώρας μέσα από μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, γνωστοποίησε ο κ. Τζανακόπουλος, διευκρινίζοντας ότι “επομένως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα παραίτησης του Πρωθυπουργού”.

Όπως τόνισε, στο πλαίσιο αυτής της συνταγματικά προβλεπόμενης διαδικασίας θα υπάρξουν οι αντίστοιχες αλλαγές των υπουργών.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στη συνέχεια από το γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου, διευκρινίζεται ότι προβλέπεται μόνο η αλλαγή του υπουργού Εσωτερικών και όχι και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως εκ παραδρομής ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος στη συνέντευξη.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.