Τσοβόλας για ηχητικό Μιωνή: Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα, θυμίζουν το ’89

Στην ηχογραφημένη συνομιλία του Σάμπυ Μιωνή με τον Νίκο Παππά αναφέρθηκε ο Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγορος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη, Ιωσήφ Καλαμαράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Γίνεται προκαταρκτική επιτροπή στη Βουλή για τέσσερα αδικήματα, χωρίς να αναφέρεται ποια είναι τα αδικήματα, πρωτόγνωρο για τα νομικά χρονικά της χώρας. Επειδή δεν υπήρξε κάποιο στοιχείο για τα τέσσερα αδικήματα μεθόδευσαν πριν ολοκληρωθεί η πρώτη εξέταση και έφεραν στη Βουλή διεύρυνση για άλλα επτά αδικήματα, χωρίς και πάλι να αναφέρουν ποια είναι αυτά τα αδικήματα που του αποδίδονται ώστε να δώσει και εξηγήσεις. Μετά τη διεύρυνση δεν καλούν κανένα μάρτυρα, κανένα στοιχείο, καλούν κατευθείαν τον Παπαγγελόπουλου για εξηγήσεις. Αυτό είναι τελείως παράνομο και αποδεικνύει ότι πρόκειται για κατασκευή, για σκευωρία, για μεθόδευση. Και ενώ εξετάζεται από την προηγούμενη Τετάρτη ο κ. Παπαγγελόπουλος, χωρίς να έχει γίνει δεκτό κανένα αίτημα να έρθει ο κ. Σαμαράς που είναι ομιλητής, δεν καλείται ο Μιωνής, δεν καλούνται δικαστές που αναφέρθηκαν από την κ. Τουλουπάκη, από την κ. Ράϊκου και τον κ. Αγγελή, που είναι ουσιώδεις μάρτυρες. Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα δείχνουν τη μεθόδευση και την κατασκευή για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο”, είπε ο κ. Τσοβόλας.

Στο ερώτημα τι καινούργιο έφερε το ηχητικό αντίγραφο της συνομιλίας που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο κ. Τσοβόλας απάντησε μεταξύ άλλων: “Αυτά δεν έχουν καμία νομική και ουσιαστική αξία σε σχέση με τις κατηγορίες για τις οποίες καλείται να δώσει εξηγήσεις ο κ. Παπαγγελόπουλος. Γιατί το να λες ότι είχε δική του ατζέντα, το να λες επίσης ότι υπήρχε άλλη ατζέντα στο μαγαζί, είναι αυτό στοιχείο πραγματικό όπως λέμε εμείς οι νομικοί στο οποίο μπορεί να θεμελιωθεί αδίκημα; Δεν είναι σε καμία περίπτωση. Γιατί για να είναι πρέπει να αναφέρεται συγκεκριμένα ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος πήρε από τον τάδε προκειμένου να πείσει τους δικαστές κλπ να τελέσουν την τάδε αξιόποινη πράξη. Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα, θυμίζουν το 89, η ίδια ακριβώς μέθοδος”.

Ερωτηθείς εάν ο Μιωνής δείχνει τον Παπαγγελόπουλο ως εισπράττων χρήμα απάντησε αρνητικά λέγοντας: “είναι ένα αόριστο πράγμα που δεν μεταφράζεται σε κάτι συγκεκριμένο που να μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο με βάση τον νόμο αδίκημα με το οποίο καλείται να δώσει εξηγήσεις… Αν διαβάσετε το κείμενο όλων των διαλόγων, αθωώνει 100% και τον κ. Παπαγγελόπουλο και την κ. Τουλουπάκη, γιατί λέει ο ίδιος ο κ. Μιωνής ότι είναι αντιδραστικοί και ότι δεν δέχονται να κουβεντιάσουν. Από τον διάλογο προκύπτει ότι ο ίδιος ο Μιωνής ζήτησε τη συνάντηση”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ