Τσίπρας: Το ΔΝΤ γελοιοποιεί…

Τσίπρας: Το ΔΝΤ γελοιοποιεί…

Ολομέτωπη επίθεση κατά των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης εξαπέλυσε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι το έγγραφο του ΔΝΤ που παραδέχεται λάθη στο πρόγραμμα «διάσωσης» της Ελλάδας γελοιοποιεί την επικοινωνιακή τακτική του περίφημου success story της κυβέρνησης. «Το μόνο success story είναι ότι “παραμένουν στην κυβέρνηση”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επικαλούμενος το σχετικό έγγραφο που έχει προκαλέσει αντιπαράθεση ανάμεσα στους Ευρωπαίους εταίρους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η αποκάλυψη των στοιχείων αποτελεί περίτρανη ομολογία και επιβεβαίωση όσων υποστήριζε το κόμμα του, ότι δηλαδή «η Ελλάδα μπορούσε να διαπραγματευτεί το χρέος της, αλλά με ευθύνη του πολιτικού κατεστημένου δεν το έκανε. Ότι το περίφημο κούρεμα των ιδιωτικών ομολόγων ήταν καταστροφή για τη χώρα.

Ότι η αποτυχία του προγράμματος είναι δεδομένη, αλλά το πρόγραμμα συνεχίζεται για να εξωθηθεί η χώρα στις περίφημες μεταρρυθμίσεις. Δηλαδή στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους, την διάλυση του δημόσιου τομέα και το ξεπούλημα των παραγωγικών μας πόρων. Και, τέλος, ότι η βιαιότητα και η σκληρότητα του προγράμματος το καθιστά αναποτελεσματικό, αλλά υπάρχουν πολιτικά συμφέροντα που επιβάλλουν την συνέχιση της καταστροφικής λιτότητας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την επίσημη πλέον θέση του ΔΝΤ για την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος ως την «πιο κυνική ομολογία ότι η χώρα οδηγείται συνειδητά σε απόλυτη καταστροφή και διάλυση. Είναι η πιο ωμή παραδοχή, ενός δολοφονικού σχεδίου σε βάρος ενός ολόκληρου λαού».

Παράλληλα εξαπέλυσε τα βέλη του κατά της τρικομματικής κυβέρνησης τονίζοντας ότι πάνω στο καταστροφικό σχέδιο του ΔΝΤ έχει συνδέσει την πολιτική της επιβίωση η τρικομματική κυβέρνηση. «”Success story”,λοιπόν, δεν είναι τα οικονομικά επιτεύγματα του Μνημονίου. Ούτε η προοπτική κάποιας ανάκαμψης. «Success story» είναι το γεγονός ότι μετά από όσα έχουν κάνει, όσα έχουν υπογράψει και όσα έχουν παραδεχτεί ότι σκοπεύουν να κάνουν, καταφέρνουν να είναι ακόμα γαντζωμένοι στην εξουσία» υποστήριξε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά μέσα στην εβδομάδα κατηγόρησε τη ΝΔ για «φλερτ» με την ακροδεξιά χρησιμοποιώντας μάλιστα ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς. «Η λαϊκή ακροδεξιά του Σαμαρά είναι η χειρότερη δεξιά που είδε ποτέ το τόπος» επεσήμανε υπογραμμίζοντας ότι «κλείνει το ματάκι στους φασίστες της Χρυσής Αυγής» και «τους απλώνει κάτω από το τραπέζι χέρι συνεννόησης πάνω σε θέματα εθνοκαπηλίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας. Τους διασφαλίζει ότι θα συνεχίσουν να συγκαλύπτουν την εγκληματική τους δράση κάτω από την άνετη πολιτική κάλυψη του πολιτικού κόμματος. Και με την υποκριτική θεωρία των δύο άκρων, που έχει ως στόχο την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, νομιμοποιεί τους φασίστες, τους παχαίνει και τους εδραιώνει στο πολιτικό σύστημα».

Για το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, είπε ότι «δέχονται τα χαστούκια και τα τετελεσμένα απανωτά» και «μόλις μετά βίας καταφέρνουν να ψελλίσουν κάποια ένσταση για να μην αναιρέσουν εντελώς τον εαυτό τους».

Επίσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «ο λαός πρέπει να τους σταματήσει. Να βάλει ένα οριστικό τέλος σε αυτή την πρωτοφανή υπόθεση καταστροφής και λεηλασίας. Να διεκδικήσει ένα μέλλον με δουλειά και αξιοπρέπεια».

Αναφερόμενος στην Κρήτη την χαρακτήρισε ως ζωντανό παράδειγμα του τι ακριβώς ετοιμάζεται στον τόπο μας μιλώντας για τα κοράκια που έχουν μαζευτεί και πετάνε πάνω από το νησί, ψάχνοντας fast track επιχειρηματικές ευκαιρίες σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας μίλησε για ένα σύστημα σε βαθειά κρίση που το χαρακτήρισε «αρπακτικό και επιθετικό ως εκεί που δεν παίρνει». Και το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο ταυτόχρονα τρέμει την δημοκρατία, την ελεύθερη αποτύπωση της λαϊκής βούλησης. Και σιγά σιγά στρέφεται και αναζητά κάλυψη και βοήθεια από το φασισμό.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η Αριστερά είναι εδώ για να παλέψει μαζί με το λαό για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε η χώρα να απελευθερωθεί από το Μνημόνιο ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας και της κοινωνικής ανασφάλειας.

Τέλος σημείωσε ότι είναι η ώρα να ξεσηκωθεί η κοινωνία. Να αγωνιστεί για ισότητα, για κοινωνική συνοχή, για ζωή και αξιοπρέπεια λέγοντας ότι «δεν ονειρευόμαστε μια ουτοπική επανάσταση».

«Δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν την κοινωνία, την ζωή, το μέλλον αυτού του τόπου. Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τα πράγματα. Είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε μια ακόμα φορά ότι η ιστορία γράφεται με κοινωνικούς αγώνες» κατέληξε ο κ. Τσιπρας.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ