Τσίπρας: Συναντήθηκε με απολυμένους του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ

Συνάντηση με απολυμένους υπαλλήλους του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ, είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για «εκδικητική» συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους που συνέβαλαν στην «κάθαρση» του Ταμείου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για μια υπόθεση που έχει «αμαρτωλό παρελθόν», τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να υπάρξει «κάθαρση». Ωστόσο, όπως είπε, δεν φανταζόταν ότι «η σημερινή υπουργός» θα λειτουργούσε «εκδικητικά» απέναντι σε υπαλλήλους που συνέβαλαν στην «κάθαρση» αυτή, ενώ πρόσθεσε ότι «διώκονται επιλεκτικά».

Έκανε λόγο για «μείζον πολιτικό ζήτημα», καθώς αυτές τις μέρες συζητιέται το νέο εργασιακό πλαίσιο, το οποίο «διευκολύνει τις απολύσεις, αυξάνει τον χρόνο εργασίας και μειώνει τις αμοιβές» και την ίδια στιγμή προχωράει σε «εκδικητικές απολύσεις» στο Δημόσιο. Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα που δίνουν και τον «αποτροπιασμό» του γι’ αυτήν την «εκδικητική λογική» που, όπως ανέφερε, «δείχνει μάλλον ότι κάποιοι έχουν πολλούς σκελετούς στις ντουλάπες τους για να αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο», επισημαίνοντας ότι υπήρξε η μέριμνα να συνεχιστεί το κοινωνικό έργο του Ταμείου, ενώ «σταμάτησε να ρέει “μαύρο” χρήμα σε ένα καθεστώς που είχε στηθεί τα προηγούμενα χρόνια».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «διπλή» μάχη για τους εργαζόμενους. Αφενός δικαστική, για να ανακληθούν οι απολύσεις και αφετέρου πολιτική, στην οποία, ανέφερε, ότι η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος που έχει ψηφίσει για την «εξυγίανση του Ταμείου» και ταυτόχρονα τη μεταφορά των υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, ώστε «κανείς και καμία να μην χάσει τη δουλειά του» αλλά να υπάρξει «κάθαρση και αξιοποίηση των χρημάτων για σκοπούς κοινωνικής ανταποδοτικότητας και στήριξης των εργαζομένων».

Εκ μέρους των απολυμένων εργαζόμενων του βρεφονηπιακού σταθμού και Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μίλησε η Κατερίνα Αθανασοπούλου, η οποία υπογράμμισε πως μετά από 25 χρόνια εργασίας στον συγκεκριμένο φορέα, απολύθηκαν «αιφνιδιαστικά» από τον εκκαθαριστή του Ταμείου «καθ’ υπόδειξη της υπουργού». Όπως είπε, ενώ υπάρχει ο νόμος που εξυγίανε τον φορέα, η υπουργός «αρνείται πεισματικά να τον εφαρμόσει». Πρόσθεσε, δε, ότι πριν την απόλυσή τους, οι εν λόγω εργαζόμενοι ήταν σε καθεστώς αναστολής εργασίας για 10 μήνες, χωρίς αμοιβή, κάτι που όπως κατήγγειλε «δεν συνέβη σε κανένα» και κατέληξε κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.