Τσίπρας στον Realfm 97,8: Οι δικαστικές υποθέσεις συγκλίνουν στο ότι θα πάμε σε εκλογές

Ο βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, δήλωσε σχετικά με την Τουρκία στον Realfm 97,8 

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και την Κάτια Μακρή τόνισε ότι “είναι μια συνέχεια της τουρκικής πολιτικής από το 1995 μέχρι τώρα, τα αντικειμενικά δεδομένα λένε ότι κάποια στιγμή μακροπρόθεσμα, δεν λέω το φετινό καλοκαίρι, είτε τα πράγματα θα πάνε σε κάτι πιο θερμό ας πούμε μια σύγκρουση ή θα χρειαστεί να υπάρξει μαι αναδίπλωση της μίας πλευράς και δεν πρέπει να είμαστε εμείς αυτοί”.

“Δεν έχουμε συμφέρον από την πλευρά μας να διατηρούμε ψηλά τους τόνους. Έχει πολλούς λόγους ο Ερντογάν, δεν έχουμε εμείς” διευκρίνισε.

“Πέρα από την επίδειξη ορισμένης ετοιμότητας σε όλα τα επίπεδα, δεν χρειάζεται να επιδεικνύουμε τίποτε άλλο. Αύξηση των πιέσεων προς τους συμμάχους και εταίρους. Η στάση του Στόλτενμπεργκ έχει ξεπεράσει κάποιες γραμμές πλέον” σημείωσε.

Δεν έχει εισηγηθεί το ΚΥΣΕΑ τα F-35, ήταν απόφαση του κ. Μητσοτάκη όταν βρισκόταν στις ΗΠΑ” σχολίασε για τα εξοπλιστικά.

“Πρέπει να αποκτήσουμε σοβαρή εξοπλιστική πολιτική” υπογράμμισε.

“Όσο συνεχίζεται η ουκρανική κρίση και τα αρνητικά κύματα συνεπειών τα πάντα είναι ρευστά. Βέβαια οι δικαστικές υποθέσεις προς τα εκεί συγκλίνουν, ότι θα πάμε σε εκλογές” ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

“Δεν υπάρχει ευκολία να πάμε σε κυβέρνηση Μητσοτάκη με ΚΙΝΑΛ μέσα. Θα είναι πρακτικά η αυτοκαταστροφή του ΚΙΝΑΛ” σχολίασε.

Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει καμία περίπτωση” απάντησε σχετικά με τα σενάρια εκλογικών συνεργασιών.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ