Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Ο Ολάντ βοήθησε την Ελλάδα χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα

Με μία αναφορά στον Φρανσουά Ολάντ και στον Ζόραν Ζάεφ που βρίσκονταν στο ακροατήριο ξεκίνησε την τοποθέτησή του στο συνέδριο του Economist ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του που βρίσκονταν οι δύο πολιτικοί με τους οποίους είχε συνεργαστεί ως πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι «ήταν εξαιρετικά σημαντικό που δύο άνθρωποι έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε διαφορετικές στιγμές ακολουθώντας τις αρχές τους. Για τον κ. Ολάντ η αναφορά ήταν για τα κρίσιμα γεγονότα του καλοκαιριού του 2015 όταν κάποιοι έβλεπαν την Ελλάδα εκτός ΕΕ: «Ο Φρανσουά είχε την άποψη ότι η Ελλάδα ήταν κάτι περισσότερο από άλλη μία χώρα. Δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι η Ελλάδα θα έμενε εκτός της Ευρωζώνης». Έκανε έμμεση αναφορά στην τωρινή συγκυρία λέγοντας ότι «ο Φρανσουά συνέβαλε καθοριστικά, χωρίς να υπολογίζει κόστη και οφέλη και χωρίς να προσδοκά εξοπλιστικά προγράμματα και ανταλλάγματα».

Αναφερόμενος εξάλλου στον Ζόραν Ζάεφ είπε ότι σήμερα ακόμη και εκείνοι που είχαν διαφωνήσει καταλαβαίνουν την σημασία της Συμφωνίας που υπέγραψε τότε. «Δεν έχουμε στα βόρεια σύνορά μας σήμερα την επιθετική δύναμη που έχουμε ανατολικά», είπε αναφερόμενος στην Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ