Τσίπρας: Πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ενιαίο κόμμα

«Πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ενιαίο κόμμα. Η προσπάθεια να μετατραπεί ήταν μια προσπάθεια έντιμη αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιδιωκόμενο. Πρώτος εγώ έχω την ευθύνη γι΄ αυτό», παραδέχθηκε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε στη συνέντευξή του «στο κόκκινο», «η πολιτική γραμματεία δεν είναι το μόνο κέντρο των αποφάσεων. Εκεί διασταυρώνονται τα κέντρα και συζητάνε. Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Αυτή η πραγματικότητα, μπορεί να είναι κατ’ άλλους η σύγχρονη λειτουργία ενός πολυσυλλεκτικού κόμματος. Αυτό μπορεί να λειτουργεί θετικά όταν ένα κόμμα βρίσκεται στην αντιπολίτευση, όταν ένα κόμμα όμως ασκεί εξουσία, αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει».

«Όταν πάρεις μια απόφαση να κυβερνήσεις τον τόπο, πρέπει να κυβερνήσεις τον τόπο. Θα πρέπει οι συλλογικές αποφάσεις να τηρούνται από όλους τους βουλευτές ειδάλλως θα πρέπει οι βουλευτές οι οποίοι έχουν διαφορετική άποψη να παραδίδουν την έδρα τους στον επόμενο», σημείωσε και συνέχισε:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εδώ υπάρχει μια διαφορά στρατηγικής. Εγώ την άλλη άποψη τη σέβομαι γι αυτό και δεν ζήτησα να υπάρχουν κυρώσεις και ζητώ να πάρει το κόμμα κάποιες αποφάσεις και να κινηθούμε με βάση αυτές τις αποφάσεις». 

Exit mobile version