Τσίπρας: Πήραμε σαφή διαβεβαίωση – ΒΙΝΤΕΟ

«Πήραμε σαφείς διαβεβαιώσεις ότι θα διατηρηθεί το υπάρχον status quo» δήλωσε μεταξύ άλλων μετά  το πέρας της Συνόδου Κορυφής στην κάμερα της κρατικής τηλεόρασης ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης υπογράμμισε ότι γίνεται σαφής αναφορά στη διατήρηση της ακεραιότητας της ζώνης Σένγκεν υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «τελειώνει κάθε ανούσια συζήτηση περί “ξηλώματος”».

«Είχαμε μία δύσκολη Σύνοδο, όπου είχαμε να συζητήσουμε ταυτόχρονα δυο κρίσιμα ζητήματα. Το θέμα που είχε ανοίξει στη Βρετανία με το δημοψήφισμα, αλλά και την τρέχουσα κρίση, που ταλανίζει την Ευρώπη, την προσφυγική κρίση», ήταν ακόμα μία τοποθέτηση του Πρωθυπουργού.

«Και πιστεύω ότι στις δυσκολίες αυτές αναδεικνύονται όλες οι αδυναμίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, η έλλειψη αλληλεγγύης και συνυπευθυνότητας», υπογράμμισε και επεσήμανε πως η Ελλάδα επιφυλάχθηκε για τα συμπεράσματα της Συνόδου συνολικά, ζητώντας από τα άλλα κράτη-μέλη να δείξουν αλληλεγγύη.

«Λίγο πριν από το τέλος της Συνόδου πήραμε μία σαφή διαβεβαίωση ότι θα διατηρηθεί το υπάρχον status quο», ανέφερε και στάθηκε στο γεγονός πως έγινε σαφής αναφορά σε ό,τι αφορά την πλήρη εφαρμογή της μετεγκατάστασης, αλλά και δέσμευση «ότι θα συνεργαστούμε διατηρώντας την υπάρχουσα κατάσταση».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η χώρα μας έχει αναλάβει δυσανάλογο βάρος, ενώ έσπευσε να αναφερθεί και στο βρετανικό δημοψήφισμα τονίζοντας ότι «θα είναι μία δύσκολη μάχη» για τον Κάμερον.

«Η απάντηση στα προβλήματά μας δεν είναι η λιγότερη Ευρώπη αλλά η καλύτερη Ευρώπη» συμπλήρωσε και εκτίμησε ότι το δημοψήφισμα θα κριθεί και από τις εξελίξεις στο νοτιοανατολικό άκρο της Ε.Ε., αναφορικά με το προσφυγικό.

Τέλος, σχετικά με την ερώτηση περί της αξιόλογησης, ο Πρωθυπουργός είπε: «Όλοι εξέφρασαν την εκτίμηση ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν».

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ολάντ: Η Ελλάδα είναι η Ιστορία μας και ο Πολιτισμός μας 

Ο Ξυδάκης στον Realfm 97,8 για τη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ