Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δημιούργησε και πολλαπλασίασε την κρίση ακρίβειας με τις επιλογές του – Η απάντηση του Οικονόμου

«Η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνική έκρηξη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στον Βύρωνα, όπου συζήτησε με καταστηματάρχες, εργαζόμενους και καταναλωτές για τις συνέπειες που έχει η ακρίβεια στην αγορά αλλά και στα νοικοκυριά.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι κλεισμένος σε ένα γυάλινο κλουβί. Δεν τολμά να περπατήσει σε καμιά συνοικία, σε καμιά αγορά, εκτός αν έχει ισχυρή αστυνομική δύναμη», είπε τονίζοντας την ανάγκη να κατανοήσει ότι «δημιούργησε αυτήν την κρίση, την πολλαπλασίασε, πριν πυκνώσουν τα σύννεφα του πολέμου στη γειτονιά μας». «Με καταστροφικές επιλογές που έκανε. Με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, την αδυναμία να διαπραγματευθεί σε χαμηλότερη τιμή το φυσικό αέριο που αγοράζουμε 30% ακριβότερα από ό,τι η Βουλγαρία, με την απουσία ελέγχων στην αγορά και τη δημιουργία καρτέλ», πρόσθεσε.

Αλέξης Τσίπρας

Συνεχίζοντας, ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «σήμερα λοιπόν, εξαιτίας αυτών των επιλογών, έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση απελπιστική. Τόσο στους λογαριασμούς του ρεύματος, όσο και στην τρομακτική ακρίβεια των ειδών βασικής κατανάλωσης για το κάθε νοικοκυριό».

«Άλλη επιλογή δεν υπάρχει από τη στήριξη της κοινωνίας. Τον καλώ εφόσον δεν το κατανοεί αυτό, να συνειδητοποιήσει ότι είναι καλύτερο και για τον ίδιο, η άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Να φύγει αξιοπρεπώς και να δοθεί η δυνατότητα σε μία προοδευτική κυβέρνηση να στηρίξει την κοινωνία και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ξαναβγάλουμε την οικονομία και την κοινωνία από αυτή τη βαθιά κρίση στην οποία την έβαλε 2,5 χρόνια τώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Οικονόμου: Απαιτείται σοβαρότητα και συναίσθηση του καθήκοντος και όχι συνθήματα ή υπαρξιακά φληναφήματα

«Ο κ. Τσίπρας είτε προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει, είτε όντως δεν καταλαβαίνει ποια είναι η παγκόσμια κατάσταση με την ενεργειακή κρίση, προκειμένου να στηρίξει το αγαπημένο του αφήγημα ότι για όλα φταίει ο Μητσοτάκης», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και επισημαίνει: «Στην πρώτη περίπτωση είναι ακραία υποκριτής* στη δεύτερη τραγικά ανεπαρκής εν μέσω μάλιστα της παρούσας κρίσιμης περίστασης για την πατρίδα και τους ανθρώπους της. Καταλαβαίνουμε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και κατανοούμε την ανάγκη να νιώσουν το κράτος δίπλα τους.

Με ειλικρίνεια, σοβαρότητα και σχέδιο κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορεί να γίνει για να περιορίσουμε τις συνέπειες και αυτής της κρίσης. Γιατί στα δύσκολα που ζούμε απαιτείται σοβαρότητα και συναίσθηση του καθήκοντος και όχι συνθήματα ή υπαρξιακά φληναφήματα για το αν η άμυνα και η προστασία της πατρίδας είναι αυτοσκοπός ή όχι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ