Τσίπρας μετά το debate: «Μην προδικάζουμε ότι θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές» – ΒΙΝΤΕΟ

Να μην προδικάζουμε ότι θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του κατά την αποχώρησή του από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, μετά την ολοκλήρωση του debate των πολιτικών αρχηγών.

«Το ματς έληξε 2-0. Στο Champions League. Σε εμάς δεν ξέρω. Οι πολίτες θα κρίνουν. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι όλοι οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, τα debate, είναι όφελος για τη δημοκρατία και ελπίζω να κατάλαβαν κάποιοι το λάθος τους που δεν θέλησαν να γίνει το 2019 συζήτηση. Και το λάθος τους που δεν θέλουν να γίνει και το 2023 μία συζήτηση όπως θα έπρεπε να γίνει, και ανάμεσα στους δύο διεκδικητές της πρωτιάς στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ωφέλησε αυτή η συζήτηση. Θα ήταν ακόμα πιο επωφελής για την δημοκρατία και για τους πολίτες εάν είχε πιο χαλαρούς όρους. Να μπορούμε να ανταλλάξουμε και κάποια ερωτήματα. Να έχουμε ένα follow up. Θυμίζω ότι το 2015 έγινε συζήτηση των 6 πολιτικών αρχηγών, αλλά και συζήτηση ανάμεσα σε εμένα και τον τότε αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μεϊμαράκη. Το 2009 έγινε συζήτηση τότε και μεταξύ των έξι, αλλά και ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργο Παπανδρέου. Και παλαιότερα ανάμεσα στον Κώστα Καραμανλή και τον Κώστα Σημίτη. Πιστεύω ότι αυτό μόνο όφελος είναι για την δημοκρατία. Το καταλαβαίνουν οι πολίτες. Ελπίζω να έχει καταλάβει και το σφάλμα του ο κ. Μητσοτάκης που δεν ήθελε debate και δεν έγινε, ούτε των πολλών, ούτε των δύο το 2019. Και δεν θέλει και σήμερα μία συζήτηση πολιτισμένη, όπως σε όλη την Ευρώπη γίνεται, και ανάμεσα στους δύο»

Αναφορικά με το «δεν είναι όλοι ίδιοι» του Δημήτρη Κουτσούμπα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι: «υπάρχει μία μετατόπιση προς την πραγματικότητα και τον ρεαλισμό. Ας αφήσουμε τον κόσμο να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ας μην υποτιμούμε τη λαϊκή ετυμηγορία. Ο κόσμος, οι πολίτες, ο ελληνικός λαός θα πάει να ψηφίσει για να βγάλει κυβέρνηση σε αυτές τις εκλογές και νομίζω ότι θα υπάρχει η δυνατότητα ο πρώτος να διαμορφώσει τους όρους για να σχηματισθεί κυβέρνηση. Άρα μην προδικάζουμε ότι θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές. Είναι ασέβεια απέναντι στον ελληνικό λαό που θα πάει να ψηφίσει. Πιστεύω ότι είναι μεγάλες οι πιθανότητες να δώσει κυβέρνηση».

«Στα διαλείμματα του debate υπήρχε μία πολιτισμένη ατμόσφαιρα. Προφανώς. Δεν κουβεντιάζαμε πολιτικά στα διαλείμματα. Υπήρχε η δυνατότητα να ανταλλάξουμε δύο κουβέντες. Είπα στον κ. Μητσοτάκη ότι η δέσμευσή του για τις επόμενες εκλογές θα είχε πολλή μεγαλύτερη αξία και σημασία, εάν ήταν μία δέσμευση που θα αφορούσε και αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Δεν πρέπει να υποτιμούμε τη διαδικασία της λαϊκής ετυμηγορίας. Πιστεύω ότι κάνει λάθος που το αρνείται ο κ. Μητσοτάκης. Θα ήταν πολύ χρήσιμο για όλους, για τη δημοκρατία πάνω απ’ όλα να γίνουμε μια πραγματική χώρα και να μη φοβόμαστε το διάλογο» κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ