Τσίπρας: Η κυβέρνηση να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και να πιέσει ακόμα και με βέτο

Στις εξελίξεις στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την κυβέρνηση να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και να πιέσει ακόμα και με βέτο.

Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αρκείται σε ευρωπαϊκή στήριξη επικοινωνιακού χαρακτήρα μόνο για τα σύνορα και για να μετατραπεί η χώρα μας σε αποθήκη ψυχών».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «οφείλει άμεσα να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και να πιέσει ακόμα και με βέτο στις αποφάσεις της ΕΕ, προκειμένου να υπάρξουν εγγυήσεις για την τήρηση της Κοινής Δήλωσης και ακόμα και κυρώσεις προς την Τουρκία για τον ωμό εκβιασμό, καθώς και δέσμευση για δίκαιο διαμοιρασμό στα κράτη-μέλη».

Επιπλέον, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, ότι στο εσωτερικό της χώρας οφείλει «να σταματήσει επιτέλους τις τραγικές καθυστερήσεις και να αποσυμφορήσει άμεσα τα νησιά».

Από την αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνουν πως ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η κατάσταση στη Λέσβο με 25.000 ανθρώπους, συνεχιζόμενες ροές και με πολίτες να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την κοινωνική ειρήνη και ασφάλεια».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.